Macabrul caz al poliţistului ucis şi tranşat de soţia cu 20 de ani mai tânără. Bucăţi din cadavru au fost găsite abia după un an şi jumătate, iar femeia neagă crima

Macabrul caz al poliţistului ucis şi tranşat de soţia cu 20 de ani mai tânără. Bucăţi din cadavru au fost găsite abia după un an şi jumătate, iar femeia neagă crima

Mariana Lupu a fost arestată preventiv FOTO Captură Video

De asemenea, principala suspectă, Mariana Lupu (soţia victimei Mihalache Lupu), fusese testată cu detectorul de minciuni, însă rezultatul nu arătase că ar şti ceva de dispariţia soţului ei. Femeia a fost arestată luni, după descoperirea cadavrului, dar îşi susţine nevinovăţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul morţii fostului poliţist brăilean Mihalache Lupu (56 ani) conţine mai multe detalii bizare. Sesizaţi de sora acestuia, în februarie 2017, cu privire la faptul că bărbatul (cunoscut sub numele de Meluţă) a dispărut şi că bănuieşte că ar fi fost omorât chiar de nevasta lui, Mariana, oamenii legii au demarat o anchetă, prilej cu care au fost îndeplinite, cel puţin scriptic, mai multe proceduri.

Mariana Lupu (36 ani) a fost audiată în caz, însă ea a susţinut cu tărie că Meluţă a părăsit-o, în decembrie 2016, şi a plecat la muncă în Germania. Femeia a fost testată şi cu detectorul de minciuni, la acea vreme, însă, cu totul bizar, ea a trecut testul fără probleme, deşi nu este vreun spion internaţional cu pregătire specială în păcălirea aparatului poligraf.

În urma audierilor din februarie-martie 2017 a rezultat că Mihalache Lupu era o persoană foarte violentă, care o bătea des pe Mariana, de cele mai multe ori fără să existe neapărat un pretext. „Era foarte gelos şi obişnuia să consume cantităţi mari de alcool”, au spus vecinii de cel numit Meluţă.

Un element la fel de ciudat este acela că la locuinţa din satul brăilean Lanurile (acolo unde soţii Lupu au locuit câţiva ani şi unde, se pare, s-a produs crima) a existat în februarie-martie 2017 o anchetă a criminaliştilor, prilej cu care au fost folosiţi şi câini de urmă. Aceştia însă, nu au descoperit cadavrul, deşi în urmă cu câteva zile acesta a fost descoperit acolo, tranşat, împrăştiat peste tot prin gospodărie: picioarele în grajd, capul în pod, alte părţi în WC şi sub podeaua unei camere.

Explicaţia anchetatorilor este, acum, că în gospodăria abandonată (Mariana se mutase la mama ei din luna ianuarie a anului 2017, după ce, din ce spune ea, soţul o anunţase că a părăsit-o) era, la momentul anchetei, o mizerie cruntă şi că mirosurile degajate de gunoiul în putrefacţie şi de animalele moarte (cadavrul unei pisici, probabil moartă de foame, era într-o anexă) ar fi fi derutat câinii.

Luni seară, în urma indiciilor descoperite de procurori (mai ales faptul că actele şi telefonul mobil al bărbatului erau ascunse în WC), judecătorii de la Tribunalul Brăila au arestat-o preventiv pe Mariana Lupu, însă aceasta continuă să declare că nu şi-a ucis soţul şi că habar nu are cum a ajuns cadavrul în locuinţă. 

Anchetatorii spun că ipoteza potrivit căreia Meluţă ar fi fost omorât de altcineva, ulterior părăsirii locuinţei de către Mariana, va putea fi infirmată (sau confirmată) doar după ce va fi disponibil raportul medico-legal. Oricum, deocamdată nu a fost găsită decât o parte din cadavrul bărbatului (lipsesc mâinile, mandibula, cea mai mare parte din torace şi abdomen).

Există suspiciuni şi în privinţa expectativei de care a dat dovadă familia bărbatului (sora, nepoţii) în ceea ce-l priveşte. Deşi au reclamat posibila crimă la Poliţie încă din februarie 2017, ei nu au verificat locuinţa lui Mihalache Lupu decât în octombrie 2018 (la un an şi jumătate distanţă), prilej cu care au găsit bucăţile de cadavru.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările