Locatarii care şi-au colorat parcarea în motive tradiţionale româneşti. Proiectul cetăţenesc unic lăudat în tot oraşul

Locatarii care şi-au colorat parcarea în motive tradiţionale româneşti. Proiectul cetăţenesc unic lăudat în tot oraşul

FOTO facebook Carmen Robu

Locatarii care au apartamente în patru blocuri vecine din municipiul Brăila se pot lăuda cu cele mai frumoase locuri parcare din oraş. Au avut iniţiativa de a vopsi pavajul din piatră cubică în motive tradiţionale româneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea care a venit cu ideea de a schimba înfăţişarea zonei este Carmen Robu, inginer de profesie, care, împreună cu prietena sa Mariana Mircea, a reuşit să mobilizeze zeci de voluntari prin intermediul unei reţele de socializare.

“Ideea ne-a venit după ce am văzut câteva fotografii pe internet cu acţiuni similare făcute în alte ţări. Am zis să facem şi noi ceva constructiv în oraşul nostru. Am schiţat ceea ce voiam să desenăm în parcare, alegând o imagine cu motive tradiţionale româneşti, şi i-am prezentat proiectul primarului Marian Dragomir, care a primit foarte bine ideea noastră şi ne-a dat acceptul să o punem în practică”, spune Carmen Robu.

Într-un weekend, profitând de vremea frumoasă, zeci de voluntari din blocurile B23, B24, B26 şi B19, din Ansamblul Buzăului, au pus în practică proiectul. Asta după ce, timp de câteva zile, s-a făcut o chetă în rândul locatarilor, iar cu banii strânşi, circa 300 lei, s-au cumpărat vopseluri, pensule şi diluanţi. Atmosfera de lucru a fost cu atât mai plăcută cu cât voluntarii au fost serviţi cu dulciuri pregătite de câteva gospodine care locuiesc în blocurile respective.

Printre cei care au vopsit efectiv parcarea s-a aflat primarul municipiului, Marian Dragomir, şi directorul Zonei Libere Brăila, Florin Mircea. „Proiectul este 100% concepţia unor tineri care s-au implicat în amenajarea zonei din jurul blocurilor unde locuiesc. Mi-a făcut plăcere să vopsesc şi eu, alături de copii şi părinţi. Eu am venit doar să ajut şi să încurajez această iniţiativă. Primăria va răsplăti implicarea locatarilor prin reamenajarea parcului de joacă de la aceste blocuri şi montarea unui ansamblu de joacă modern”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Cititi si:

Brăila Tinerii care au readus la viaţă o zonă uitată a Brăilei. Efortul lor este sabotat de brăilenii fără şapte ani de acasă

FOTO facebook Carmen Robu

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO facebook Carmen Robu
  • FOTO facebook Carmen Robu
  • FOTO facebook Carmen Robu
  • FOTO facebook Carmen Robu
  • Carmen Robu, iniţiatoarea acţiunii   FOTO facebook
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: