Judecătorii şi personalul auxiliar de specialitate de la Brăila donează bani pentru achiziţia de materiale sanitare necesare Spitalului de Urgenţă

Judecătorii şi
personalul auxiliar de specialitate de la Brăila donează bani pentru achiziţia
de materiale sanitare necesare Spitalului de Urgenţă

Foto: arhivă Adevărul

Până acum, s-au strâns aproximativ 10.000 de lei, bani cu care au fost comandate deja materiale sanitare care vor fi donate Spitalului de Urgenţă din Brăila.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii şi grefierii de la Brăila se implică în strângerea de bani pentru achiziţia de materiale sanitare extrem de necesare în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

„Sistemul medical românesc, confruntat cu greutăţile pe care deja le cunoaştem, va fi pus la grea încercare în perioada următoare. Este nevoie de toată susţinerea posibilă pentru spitalele din prima linie şi pentru cadrele medicale, care vor îngriji persoanele dragi nouă. Considerăm că în acest moment este nevoie de solidaritate şi responsabilitate. Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicaţiilor oferite de autorităţi, şi solidaritate pentru a proteja viaţa celor mai vulnerabili dintre noi”, susţin reprezentanţii instanţelor de judecată de la Brăila într-un comunicat de presă.

Cu banii deja strânşi, aproximativ 10.000 de lei, a fost comandată o primă tranşă de materiale sanitare.

 „Având în vedere situaţia complicată pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi cadrele medicale o traversează, la nivelul instanţelor a fost agreată o iniţiativă de strângere de fonduri, în vederea procurării unor produse imperios necesare care, ulterior vor fi donate Spitalului de Urgenţă. Până în prezent, prin contribuţia personalului instanţelor brăilene a fost strânsă o primă tranşă de bani, iar acţiunea este în plină desfăşurare. De precizat că am primit donaţii şi de la judecătorii pensionari. O parte dintre materiale au fost deja comandate şi speram ca în cel mai scurt timp să poată fi livrate deşi, dupa cum cu toţii ştim, furnizorii întâmpină dificultăţi majore în ceea ce priveşte aprovizionările şi livrările. Valorile pentru care am luptat de-a lungul timpului ne obligă să fim alături unii de ceilalţi, să ne pese de semenii noştri. Ştim cu toţii ce reprezintă dreptul la viaţă, dar, fără fapte care să dovedească dacă şi cât anume ne pasă, rămânem blocaţi în paginile unor tratate de drept iar acest lucru nu poate proteja personalul medical în lupta cu răspândirea virusului şi nici să-i îngrijească pe cei care sunt sau vor fi infectaţi cu COVID-19”, se mai menţionează în comunicatul de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: