Judecătorii i-au dat doar un avertisment primarului din Făurei, prins în stare de ebrietate la volan

Judecătorii i-au dat doar un avertisment primarului din Făurei, prins în stare de ebrietate la volan

Primarul Ionel Voinea

Un avertisment şi plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 441 de lei, aceasta sentinţa definitivă în dosarul primarului oraşului brăilean Făurei, Ionel Voinea, care a fost depistat la volan, în toamna anului 2014, în stare de ebrietate, cu aproape 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primă instanţă, această sentinţă a fost formulată de magistraţii Judecătoriei Făurei, , însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au declarat apel. Zilele trecute, Curtea de Apel Galaţi a respins ca "nefondat" apelul procurorilor şi a păstrat neatinsă sentinţa Judecătoriei Făurei, hotărârea magistraţilor CA Galaţi fiind definitivă.

Din dosarul instrumentat de procurori reiese că, în ziua de 16 septembrie 2014, angajaţii SC "MetalBac & Farbe" SA Bacău efectuau marcaje rutiere în zona adiacentă oraşului Făurei, pe Drumul Naţional 2. La ora 19:00, şi-a făcut apariţia primarul oraşului Făurei, Ionel Voinea, care se afla la volanul autoturismului marca Ford Fiesta cu numărul de înmatriculare BR-03-MCi.

Dintr-un anumit motiv, Voinea, care mirosea a băutură, s-a supărat rău şi le-a cerut muncitorilor numărul de telefon al şefului de echipă. Fiind refuzat, a urcat din nou la volan şi a demarat în trombă, doborând un jalon folosit la marcajele rutiere.

"Echipa de muncitori de la SC «MetalBac & Farbe" SA Bacău a solicitat sprijinul organelor de poliţie, care l-au căutat pe inculpat pe raza oraşului Făurei, însă nu l-au găsit. În timp ce se întorceau spre DN 2B, în zona Barierei CFR, muncitorii au observat că din această direcţie venea autoturismul Ford Fiesta cu numărul de înmatriculare BR-03-MCI şi l-au blocat, apelând telefonic organele de poliţie", au precizat procurorii.

A fost rândul primarului Voinea să sune la Poliţie, pentru a reclama faptul că este blocat în trafic de o dubă albă. Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au fost informaţi de muncitori că "acesta este conducătorul auto despre care au făcut sesizare cu puţin timp în urmă".

Poliţiştii l-au testat pe şoferul reclamat cu aparatul alcotest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, primarul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Făurei, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, la ora 20:00, respectiv ora 21:00, rezultând o alcoolemie de 1,00 respectiv 0,90 g la mie.

Cititi si

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: