Judecătoarea miloasă cu un individ care a violat o fetiţă revine în funcţie. Sancţiunea, anulată de ÎCCJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Sancţiune anulată în cazul judecătoarei Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, care a eliberat din arest un violator. Aceasta a fost suspendată din funcţie şase luni, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii.

 În luna mai, Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila, care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore, să fie suspendată şase luni din funcţie. 

Judecătoarea Cristina Coarnă a atacat decizia, iar Curtea Supremă i-a dat dreptate. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că nu există  un motiv întemeiat ca aceasta să nu profeseze şi au decis repunerea ei în funcţie. Pe perioada cât a fost suspendată, judecătoarea ar trebui să primească salariu.

„Respinge cererea de suspendare a executării Hotărârii nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, formulată de Coarnă Cristina, ca rămasă fără obiect. Admite contestaţia formulată de Coarnă Cristina împotriva Hotărârii nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară. Desfiinţează Hotărârea pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară. Dispune repunerea contestatoarei Coarnă Cristina în situaţia anterioară”, scrie în minuta  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătoarea Cristina Coarnă a decis, în decembrie 2020, să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat şi violat timp de opt luni o minoră în vârstă de 13 ani. 

„Cu titlul de exemplu, instanţa de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…). În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”, se arată în motivare.

Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, a ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei.

Vă recomandăm şi: 

Detalii cutremurătoare în cazul bebeluşului lovit în somn de propriul tată. Bărbatul a fost arestat

  

Femeie în comă, după ce a fost lovită de un buldoexcavator. Utilajul era pe o stradă cu lucrări edilitare

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite