Interlopii care au terorizat Brăila au scăpat cu amenzi. S-au bătut în plină stradă cu scaune, pietre şi cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Doar unul dintre membrii grupărilor rivale care au transformat Brăila într-o zonă de război a primit o pedeapsă cu închisoarea, dar cu suspendarea executării. Locuitorii oraşului au asistat cu groază cum minute bune interlopii s-au fugărit reciproc şi s-au lovit cu ce le-a căzut în mână.

Judecătoria Brăila a pronunţat vineri, 20 mai, sentinţa în cazul a şapte persoane trimise în judecată sub acuzaţiile de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, port şi folosire de obiecte periculoase şi refuzul recoltării de probe biologice pentru stabilirea consumului de alcool sau a altor substanţe.

Este vorba despre membrii a două clanuri rivale din Brăila, respectiv Marian Olaru, Ciprian Corbu, Belgian Corbu,Angel – Andreas Niţu, Cristi Mocanu, Angelin Viorel Ciurea şi George Mihai. 

Trei dintre aceştia au scăpat cu amenzi penale, iar în cazul a patru dintre ei instanţa a dispus judecarea separată, într-un alt dosar penal. Astfel, Marian Olaru a fost condamnat la 8 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru  refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, la care se adaugă trei amenzi penale de câte 900 de lei, care i-au fost aplicate pentru încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase. Judecătorii au contopit amenzile, iar Marian Olaru va avea de plătit în final o amendă penală de 1.500 de lei.

Cristi Mocanu şi Angelin Viorel Ciurea au fost condamnaţi la plata unor amenzi penale de câte 1.200 de lei pentru încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ciprian Corbu,Belgian Corbu, Angel-Andreas Niţu şi George Mihai  vor fi judecaţi într-un dosar penal separat. Decizia instanţei nu este definitivă.

S-au lovit cu ce le-a căzut în mână, sub privirile îngrozite ale trecătorilor

Pe 27 august 2021, membrii celor două grupări au provocat o încăierare generală pe strada Buzăului din Brăila, semănând teroare în rândul trecătorilor şi angajaţilor firmelor din zonă. Interlopii s-au alergat reciproc, s-au bătut şi au aruncat unii într-alţii cu ce le-a căzut în mână, pornind de la pietre şi scaune până la chei metalice, iar unii dintre alţii s-au lovit şi cu cuţitele.

Ca să scape de atacul unui rival, Olaru Marian s-a urcat într-o maşină şi a demarat în trombă, provocând la scurt timp un accident rutier. Ulterior, a refuzat să îi fie prelevate probe biologice de către poliţişti. În urma scandalului, trei dintre participanţi, printre care şi Marian Olaru, au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Motivarea instanţei: ”Şi-a apărat fratele”

Pe 28 august 2021, Judecătoria Brăila a emis mandate de arestare pe numele a doi dintre protagoniştii scandalului, Marian Olaru şi Belgian Corbu.

“Urmare a activităţii infracţionale a celor două grupuri, s-a tulburat ordinea şi liniştea publică în interiorul staţiei peco OMV, fiind îngreunată activitatea comercială a acestuia, în sensul că atât clienţilor staţiei, cât şi angajaţilor, li s-a creat o stare de temere”, se arată în motivarea instanţei.

Tribunalul Brăila a admis contestaţia lui Belgian Corbu şi l-a eliberat din arest, motivând că acesta sărise, de fapt, în apărarea fratelui său, care era atacat de alte trei persoane, şi, chiar dacă avea un cuţit asupra lui, nu a avut intenţia de a-l folosi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

A umilit doi poliţişti veniţi să îi aducă o citaţie. Oamenii legii au fost la un pas să fie omorâţi, au scăpat cu fuga

Poliţiştii care au scăpat cu fuga ca să nu fie linşaţi. „Vreau să omor un poliţist, oricum mă duc la puşcărie, de ce m-aţi deranjat de la furat?“

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite