Inspectorul şcolar general de la Brăila şi-a recâştigat postul în justiţie, după ce a fost demis de trei ori în doar câteva luni

Inspectorul şcolar general de la Brăila şi-a recâştigat postul în
justiţie, după ce a fost demis de trei ori în doar câteva luni

Cătălin Canciu Foto: arhivă Adevărul

Profesorul Cătălin Canciu, destituit de Ministerul Educaţiei la doar o zi după ce revenise din concediu medical, a obţinut în instanţă suspendarea deciziei luată de Ministerul Educaţiei, care l-a pus pe liber după i-a acordat calificativul ”nesatisfăcător” în urma ultimei evaluări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Canciu a câştigat o altă luptă în războiul pe care îl poartă de opt luni cu Ministerul Educaţiei. Judecătorii au suspendat calificativul primit în urma evaluării făcute de reprezentanţii Ministerului Educaţiei asupra activităţii inspectorului şcolar general de la Brăila, astfel că dascălul poate reveni acum la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Profesorul de geografie are pe rol mai multe procese împotriva Ministerului Educaţiei şi a depus şi o plângere la Direcţiei Naţionale Anticorupţie, având în vedere că este pentru a treia oară când este demis în ultimele luni.

În luna februarie 2018, mai mulţi inspectori generali şi adjuncţi din ţară, în special din rândul celor demişi în vara anului trecut de către fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, dar care au fost repuşi în funcţii după ce au câştigat în instanţă suspendarea deciziilor, au reclamat că au primit prin fax, într-o vineri noapte, fişe de evaluare care nu le-ar aparţine.

Ei spuneau că în urma acestor evaluări au fost notaţi cu "nesatisfăcător", motiv pentru care au depus contestaţii la Ministerul Educaţiei. Situaţii similare s-au înregistrat şi la Buzău, unde toate cele trei şefe ale inspectoratului şcolar judeţean au fost notate cu "nesatisfăcător", dar şi la Brăila, Mehedinţi, Arad şi Vrancea.

Pe 28 februarie, Ministerul Educaţiei a anunţat că a decis anularea rezultatelor evaluărilor inspectorilor şcolari generali, a inspectorilor generali adjuncţi şi a directorilor caselor corpului didactic, după ce în urma verificărilor făcute de către Corpul de Control al ministrului au fost constatate vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările