Inconştienţă la volan. Doi şoferi au fost surprinşi la volan cu alcoolemii de 1,78 mg/l şi 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat

Inconştienţă la
volan. Doi şoferi au fost surprinşi la volan cu alcoolemii de 1,78 mg/l şi 1,06
mg/l alcool pur în aerul expirat

Foto: arhivă Adevărul

Conducătorii auto sunt cercetaţi pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce au fost depistaţi de poliţişti în stare avansată de ebrietate la volanul maşinilor personale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 8 februarie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Brăila l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe şoseaua Naţională Veche din municipiu.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,54 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie comunal Chişcani l-au oprit în trafic, pe un brăilean, în vârstă de 44 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Turcului de raza localităţii Vărsătura.

”Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,78 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Tot pe 8 februarie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat pe Şoseaua Buzăului, două autoturisme ce prezentau avarii şi erau staţionate pe banda întâi de circulaţie, din direcţia şoseaua Naţională Veche către strada Milcov.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe doi brăileni, aceştia fiind testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 de ani, avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,06 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cele trei cazuri au fost deschise dosare penale pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: