Incident grav la Brăila. Uşa unui microbuz de persoane s-a desprins şi a căzut în timpul mersului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Martorii spun că microbuzul este atât de hârbuit, încât pare adus de la cimitir de maşini. Societatea publică Braicar, căreia îi aparţine autovehicului, afirmă că acesta „a ajuns pe traseu dintr-o eroare”.

Caz şocant şi revoltător la Brăila, vineri după-amiază. Uşa unui microbuz care aparţine companiei de transpor public din municipiu (Braicar SA) s-a desprins în mers şi a căzut, spre groaza pasagerilor.

Maşina, un Mercedes Sprinter cu numărul de înmatriculare BR-69-STC, făcea curse pe traseul 13, dintre Piaţa Mare şi cartierul Chercea, iar martorii spun că li s-a părut de la bun început suspectă deoarece părea să fie într-o stare foarte proastă.

„A căzut uşa microbuzului, pe traseul 13, la Piaţa Mare. Maşina era plină. Şoferul a spus că munceşte la «Braicar». A vorbit foarte urât la adresa călătorilor, pe un om mai în vârstă chiar l-a împins. A legat uşa cu o sârmă şi a plecat, lăsând călătorii jos”, ne-a transmis unul dintre pasageri prin intermediul paginii de Facebook „Adevărul de Brăila”.

Un alt aspect este acela că microbuzul ar fi fost, din ce spun martorii, umplut peste capacitate. Se pare că uşa a cedat şi pentru că a fost forţată. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Cornel Săndulescu, directorul operatorului de transport public în comun din Brăila, a confirmat incidentul, însă a menţionat că totul a pornit de la o eroare umană care va face obiectul unei cercetări disciplinare. „Acel microbuz nu trebuia să fie pe traseu. A fost introdus greşit de o secţie. Vom lua măsuri contra celor vinovaţi”, a declarat Săndulescu.

Cazul de vineri nu este unul singular la Braicar SA. În acest an au fost cel puţin două alte incidente petrecute după ce uşile unor autobuze s-au deschis în mers din cauza unor defecţiuni tehnice.

Unul dintre acestea a avut loc în primăvară, când un pasager a căzut pe asfalt după ce uşa autobuzului de pe traseul 4 s-a deschis brusc, în mers, la o curbă. Omul a suferit răni uşoare.

Şoferul maşinii, care a declarat că uşa s-a deschis pentru că autobuzul avea defecţiuni la sistemul de siguranţă, a fost concediat ulterior, iar nimeni altcineva de la Braicar nu a fost tras la răspundere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite