Imagini spectaculoase cu cel mai scump pod din România. Drulă: Proiectul merge cu toată viteza înainte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhiva
sursa: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat noi imagini cu operaţiunea de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere la podul suspendat de la Brăila. Construcţia va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia şi Dobrogea şi va fi cel mai scump pod din România construit vreodată.

„Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută”, a anunţat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor pe Facebook

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR a anunţat, pe 18 mai, că a început operaţiunea de ridicare a platformei de lucru la Podul suspendat peste Dunăre. În paralel, se vor monta şi cele două cabluri de oţel peste pod. De asemenea, au început lucrările şi pentru primii şapte kilometri ai drumurilor de legătură. Cablul pasarelei se va ridica cu ajutorul troliului montat la nivelul superior al pilonilor şi conectat la grinda de ancorare a pasarelei provizorii.

Podul suspendat peste Dunăre va fi al treilea din Europa

Lungimea totală a traseului „Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila“, cum este numită lucrarea de utilitate publică de interes naţional, este de 23,413 kilometri.  Acesta este împărţit în două secţiuni: drumul principal Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. 

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19,095 kilometri, cu patru giratorii şi un nod rutier. Până la km 7+940 va avea două benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar de acolo - câte una pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,328 kilometri şi are o bandă de circulaţie pe fiecare sens, cu două intersecţii.  

Deasupra Dunării va fi o porţiune de doi kilometri de pod. În rest, vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecţii giratorii, plus 33 de poduri, podeţe şi pasaje. Pe malul Tulcei va exista şi o staţie automată de taxare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite