Ghimbirul şi sexul. De ce este planta un afrodisiac atât de puternic şi cum îşi justifică statutul de „leac universal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din vremuri străvechi, ghimbirul este folosit atât ca mirodenie pentru mâncare, cât şi ca medicament în tratarea diferitelor afecţiuni. Mai este denumit şi ginger, iar fructul şi frunza sunt excelente pentru problemele gastrointestinale, ajută la digestie şi la detoxifierea colonului.

Ghimbirul mai tratează sensibilitatea la frig, durerile de gât, guturaiul, astmul, gripa în faza incipientă, reumatismul, răul de maşină, răul de mişcare sau de înălţime, senzaţia de vomă persistentă, tulburările de apetit, digestia dificilă, indigestia, gastrita hipoacidă, astenia fizică şi psihică, convalescenţa, balonarea, frigiditatea.

“Pot spune că ghimbirul este un medicament universal. Este folosit în tratarea mai multor afecţiuni, iar medicamentele naturiste pentru răceală, imunitate, dureri în gât conţin ghimbir. Recomand consumul de ghimbir şi atunci cand există o sensibilitate la frig. Un ceai de ghimbir ne încălzeşte datorită gustului înţepător”, spune medicul Mihaela Popa.

Studiile ştiinţifice au demonstrat că ghimbirul mai are şi o întrebuinţare mai puţin obişnuită: acţionează asemenea unei pastile destinate creşterii potenţei sexuale. Astfel, tulburările sexuale pot fi tratate cu ajutorul acestei plante aromate care îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi, indirect, acţionează asupra organelor genitale.

Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.

Citiţi şi 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite