FOTO Zona de promenadă a falezei brăilene, urâţită de un ţarc metalic cu sârmă ghimpată

FOTO Zona de promenadă a falezei brăilene, urâţită de un ţarc metalic cu sârmă ghimpată

Ţarcul cu sârmă ghimpată nu îşi avea locul lângă clădirea de patrimoniu a Căpităniei  FOTO Florentin Coman

Un ţarc metalic cu sârmă ghimpată strică de câteva zile imaginea zonei portuare a municipiului Brăila. Bizara construcţie este amplasată în imediata vecinătate a clădirii de patrimoniu a vechii Căpitănii. Este vorba despre un stâlp de metal îngropat în pământ, lângă care se află o bară metalică mai mică, totul fiind împrejmuit cu un gard de plasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarul acestei amenajări este Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) Constanţa. Directorul de investiţii al acestei instituţii, Stelică Hagi, ne-a explicat că este vorba despre o staţie de monitorizare hidrologică construită cu bani de la Banca Mondială. „Există un parteneriat cu Statele Unite ale Americii prin care s-au amplasat astfel de staţii în foarte multe localităţi din România., pentru monitorizarea nivelului cursurilor de apă şi al cantităţii de precipitaţii”, ne-a explicat directorul de la ABADL Constanţa.

Toate bune şi frumoase, însă aspectul acestui ţarc cu sârmă ghimpată în vârf nu concordă deloc cu zona unde a fost amplasată staţia hidrologică. Lângă o clădire de patrimoniu, cum este Căpitănia Veche, într-un spaţiu destinat promenadei, acest ţarc metalic cu sârmă ghimpată face o puternică notă discordantă cu aspectul general al zonei.

„Din câte ştiu, proiectul de amenajare a staţiei nu includea folosirea de sârmă ghimpată. Dacă s-a întâmplat acest lucru, înseamnă că a fost o greşeală pe care o vom remedia cât mai curând posibil”, a declarat directorul Stelică Hagi.

preview


Cert este că nici în autorizaţia de construire eliberată de Primăria Brăila pentru realizarea staţiei hidrologice nu s-a menţionat nimic despre amplasarea sârmei ghimpate. "Autorizaţia de construire s-a dat în baza unui aviz eliberat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, care permitea împrejmuirea obiectivului cu gard de plasă. Avizul respectiv nu includea, însă, permisiunea de folosire a sârmei ghimpate. Pentru nerespectarea condiţiilor autorizaţiei, Compartimentul de Disciplină în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Brăila are posibilitatea să aplice sancţiuni în acest caz", a declarat Ion Marian, arhitectul-şef al municipiului Brăila.

 

Ţarcul nu îşi avea locul în acea zonă   FOTO Florentin Coman

Imagini din aceeasi galerie
  • Ţarcul nu îşi avea locul în acea zonă   FOTO Florentin Coman
  • Clădirea monumentală a fostei Căpitănii din Brăila   FOTO Florentin Coman
  • Staţia hidrologică a fost amplasată la finalul lunii mai a.c.  FOTO Florentin Coman
  • Staţia hidrologică a fost amplasată la finalul lunii mai a.c.  FOTO Florentin Coman
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările