FOTO Pe treptele artei. O tânără pasionată de pictură şi-a propus să scoată din monotonie zonele de promenadă ale Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Stoica, o tânără pasionată de artă şi frumos, a reuşit, cu câteva pensule şi cutii de vopsea, să schimbe în bine un mic colţ al Brăilei. Concret, ea a pictat în motive tradiţionale câteva trepte care coboară dinspre Grădina Mare spre patinoarul acoperit. Proiectul tinerei a fost  bine primit de autorităţile locale. Din acest motiv, există mari şanse ca arta urbană practicată de Andreea să înfrumuseţeze şi alte zone ale oraşului.

Andreea Stoica este absolventă a liceului "Ghe. M. Murgoci" şi a unei facultăţi de marketing, însă nu activează în meseria pentru care s-a pregătit. De circa şase ani, ea şi-a descoperit pasiunea pentru design-ul interior, făcându-şi din asta o meserie pe care o practică în Bucureşti şi Constanţa.

În ultima perioadă, tânăra s-a gândit la un proiect care să aducă un pic de culoare în peisajul urban al oraşului său natal. Împreună cu un alt pasionat de frumos, Mario Apostol, a propus această idee Primăriei şi a avut supriza să găsească o deschidere totală din partea autorităţilor locale. De altfel, Primăria Brăila i-a pus la dispoziţie ustensilele şi vopselurile necesare, a pictat în motive tradiţionale acele trepte din parcul Grădina Mare.

"Am ales Grădina Mare pentru că este reprezentativă pentru Brăila, acolo se vede tot ce a fost acest oraş odată, fie în ruine părăsite, fie în părţile reabilitate", a mărturisit Andreea. Ea a pictat manual fiecare treaptă în parte, fără a apela la şabloane, deoarece a considerat că micile imperfecţiuni vor da personalitate rezultatului final.

Autorităţile brăilene se declară dispuse să sprijine astfel de iniţiative pentru înfrumuseţarea şi altor zone din oraş. "Intenţionăm să repetăm acest experiment implicând şi clasa de arhitectură a Liceului de Artă şi, de ce nu, tineri studenţi ai Facultăţii de Arhitectură din Bucureşti", a declarat Camelia Guşatu, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Brăila.

Aceasta a spus că următoarea zăon vizată ar putea fi treptele care coboară spre faleza Brăilei, în dreptul ştrandului pentru copii. „Andreea se gândeşte la un proiect deosebit pentru aceste trepte. Lucrează la o schiţă, pentru ca desenul final să arate ca un tot unitar pentru privitorii de jos, de pe faleză. Aceştia ar trebui să aibă impresia că se uită la un zid, nu la nişte trepte”, ne-a explicat directorul Guşatu.

Citiţi şi

Magia botoşăneanului care a adus pictura 3 D în România. Daniel Relenschi, omul care vrăjeşte culorile şi păcăleşte percepţia, reinventează Arcul de Triumf

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite