FOTO Trei copii sărmani, crescuţi doar de bunica lor, au primit în dar o casă nouă. „Nu ştim cum să vă mulţumim”

FOTO Trei copii sărmani, crescuţi doar de bunica lor, au primit în dar o casă nouă. „Nu ştim cum să vă mulţumim”

Bunica şi cei trei micuţi privind casa primită în dar FOTO Aurel Coman

Familia locuieşte în satul brăilean Berteştii de Jos, iar sufletul acţiunii a fost preotul Aurel Coman, care a reuşit să adune banii necesari din donaţii, capacitând la lucrările aferente zeci de voluntari. Casa a costat 50.000 de lei şi este mobilată şi racordată la utilităţi.

O familie sărmană din localitatea Berteştii de Jos, judeţul Brăila, nu va uita cu siguranţă niciodată prima zi din Săptămâna Mare a anului 2019. 

Luni, 22 aprilie, trei copii minorii şi bunica acestora (care-i creşte singură) s-au mutat în casă nouă, după ce comunitatea, mobilizată  preotul Aurel Coman, a pus mână de la mână, a adunat bani, a muncit fără plată şi a ridicat de la zero casa, a mobilat-o şi a şi racordat-o la utilităţi.

GALERIE FOTO

Până acum, familia respectivă locuia, de mai mulţi ani într-o casă foarte degradată şi insalubră, care mai avea puţin şi se dărâma, iar repararea ei ar fi fost imposibilă. Preotul din acest sat, impresionat de situaţia lor, a reuşit să mobilizeze în timp foarte scurt oameni inimoşi care au venit în sprijinul acestei familii nevoiaşe prin construcţia de la zero a unei case modulare cu toate cele necesare unui trai normal.

În această acţiune caritabilă alături de preotul Aurel Coman au fost membrii Consiliului parohial, Asociaţia „Ajutaţi semenii” din Brăila, Primăria Berteştii de Jos şi foarte mulţi voluntari brăileni, care, în mai puţin de patru luni, au construit această casă cu două dormitoare, bucătărie, baie şi un hol. De asemenea, au racordat-o la utilităţi şi au mobilat-o. Costurile pentru construcţia casei au fost de aproximativ 50.000 de lei.

„Pentru că suntem în Săptămâna Mare şi ne apropiem de Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, din încredinţarea chiriarhului Dunării de Jos, delegaţi din administraţia eparhială, împreună cu protoiereul de Însurăţei şi cu preotul parohiei Berteştii de Jos, au mers astăzi (N.R.: luni) la această familie pentru a inaugura casa, a le aduce daruri de alimente, îmbrăcăminte şi produse de uz casnic  şi a le transmite un cuvânt de binecuvântare şi de mângâiere din parte Părintelui Arhiepiscop Casian”, ne-a spus preotul Rareş Bucur, de la Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Cu lacrimi în ochi şi cu sentimente profunde de recunoştinţă, cei trei copiii şi cea care singură îi creşte cu dragoste şi dăruire - bunica lor, au mulţumit binefăcătorilor lor. „Nici nu ştim cum să vă mulţumim pentru ceea ce aţi făcut pentru noi. Nu ştiu dacă mai reuşeam să trecem peste o iarnă în acea casă în care stăteam”, a spus bunica copiilor.

Femeia nu are nici o sursă stabilă de venit, fiind nevoită să lucreze cu ziua, prin sat, pentru a-i întreţine pe cei mici. Autorităţile locale spun că bunica face tot posibilul ca micuţii să fie hrăniţi îi îmbrăcaţi şi să meargă la şcoală. Din păcate, resursele ei sunt foarte limitate, însă primarul localităţii a promis că va căuta o soluţie pentru a le uşura traiul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: