FOTO Stadionul Municipal, altădată mândria Brăilei, a ajuns în prezent o ruină care face oraşul de râs

FOTO Stadionul Municipal, altădată mândria Brăilei, a ajuns în prezent o ruină care face oraşul de râs

Peluzele arată jalnic   FOTO Florentin Coman

Finalizat în 1974, pe locul unui mic stadion cu o singură tribună denumit de comunişti „Vasile Roaită”, care la rândul său se afla în apropierea locaţiei fostului hipodrom al oraşului, actualul stadion municipal al Brăilei a avut perioade de glorie, când găzduia la meciurile de fotbal până la 30.000 de spectatori, un număr record pentru România anilor '70 – '80. Acum, acele timpuri sunt amintire, iar stadionul a ajuns o ruină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă tribuna I şi tribuna a II-a arată aproape decent, după ce li s-au montat scaune noi în 2012, peluzele şi taluzul exterior al stadionului au ajuns într-o stare jalnică. Băncile de pe peluze au fost smulse din suporţi, iar pe partea din exteriorul stadionului vegetaţia crescută haotic şi sălbatic a format o adevărată junglă.

Exact asta cred şi puţinii spectatori care mai asistă la meciurile echipei de fotbal CF Brăila. „Căile de acces spre tribune sunt acoperite cu liane. Au crescut arbuşti printre scări. N-am mai văzut aşa ceva! Păi aştia care au filmat emisiunea aia cu jungla, mai bine o filmau aici. Nu mai zic că puţin mai în spate, pe alee, era să cad într-o canalizare care nu avea capac. Comparativ cu stadionul de la noi, din Constanţa, aici e jale! Măcar scările puteau să le cureţe, să le aranjeze şi ei un pic. Am mai dat şi 5 lei pe bilet, dar nu e vorba de bani aici, e vorba de respect ", s-a plâns Paul, un suporter al echipei Farul Constanţa, intervievat de un post de televiziune. Bărbatul venise sâmbătă, 14 martie, la meciul cu CF Brăila.

În prezent, stadionul se află în administrarea clubului de fotbal CF Brăila. Reprezentanţii clubului spun, însă, că investiţiile în modernizarea acestui obiectiv trebuie făcute de proprietar, adică de Primăria Brăila.

Foto

„Din păcate, noi am tras semnale de alarmă şi anul trecut, am avut discuţii cu autorităţile, am depus la domnul primar nişte propuneri de modernizare, îmbunătăţire atât a stadionului municipal cât şi la baza sportivă de la Chimia, care este principala noastră bază de antrenament. Din păcate, până la ora asta, răspunsul nu este cel aşteptat. Am înţeles că în bugetul pe anul acesta, pe 2015, Primăria a prins nişte bani pentru un studiu de fezabilitate-modernizare stadion municipal. Aşteptăm şi noi, cu încredere, concretizarea acestor măsuri", declară preşedintele CF Brăila, Valentin Avramescu.

Reprezentanţii Primăriei promit că, în plan imediat, se vor ocupa de salubrizarea taluzului exterior al stadionului şi de îndepărtarea vegetaţiei crescute acolo. „Acţiunea de igienizare şi curăţenia de primăvară o vom începe zilele următoare. E prea mult spus defrişat, dar vom tăia iarba şi bălăriile care se adună an de an acolo", spune Dan Apostol, directorul Serviciului Utilitar de Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila.

Citiţi şi

 

 

 

 

Peluzele arată jalnic   FOTO Florentin Coman

Imagini din aceeasi galerie
  • Peluzele arată jalnic   FOTO Florentin Coman
  • Scările de acces arată jalnic   FOTO Florentin Coman
  • Taluzul exterior este năpădit de vegetaţie crescută haotic   FOTO Florentin Coman
  • În urmă cu câţiva ani, s-au montat scaune la tribuna I şi cam atât   FOTO Florentin Coman
  • Stadionul Municipal Brăila a fost inaugurat în 1974 şi putea găzdui 30.000 de spectatori, fiind unul dintre cele mai mari din ţară   FOTO Florentin Coman
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările