FOTO La un sfert de veac de la evenimentele din decembrie '89, revoluţionarii brăileni au primit plachete aniversare din partea autorităţilor locale

FOTO La un sfert de veac de la evenimentele din decembrie '89, 
revoluţionarii brăileni au primit plachete aniversare din partea 
autorităţilor locale

Ceremonia a avut loc atât în Sala Mare a Prefecturii cât şi pe platoul din faţa Palatului Administrativ  FOTO Primăria Brăila

Ziua Victoriei Revoluţiei Române a fost celebrată, la Brăila, cu decernarea de diplome şi plachete către revoluţionarii care şi-au riscat viaţa pentru libertatea noastră, în urmă cu 25 de ani. Totodată, a avut loc şi tradiţionala depunere de coroane, la monumentul dedicat eroilor martiri, din Piaţa Independenţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia acordării de distincţii a avut loc în Sala Mare a Prefecturii. În total, Primăria şi Consiliul Judeţean au acordat 237 de distincţii celor care au luptat în timpul evenimentelor din 1989. Pe plachetele primite de aceştia a fost gravat simbolul Revoluţiei: semnul „V”, de la „Victorie”.

„La nivel naţional, pe durata Revoluţiei au murit 1.104 persoane şi s-au înregistrat 3.321 de răniţi. Fie ca exemplul eroilor să ne călăuzească spre înfăptuirea acelei ţări pe care ei o visau în acel decembrie însângerat. Prin noi, ei nu vor muri niciodată!", a declarat prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vîlcu.

După ceremonia din Sala Mare a Prefecturii, oficialităţile şi revoluţionarii s-au mutat pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Rudele brăilenilor morţi în decembrie 1989 au făcut un mic parastas, aducând pe o masă amplasată lângă crucea eroilor, platouri cu colivă.

După o slujbă de pomenire pentru eroii căzuţi la Revoluţie, oficiată de un sobor de preoţi, a urmat depunerea coroanelor de flori. Primii care s-au îndreptat către Troiţa Eroilor Revoluţiei au fost reprezentanţii revoluţionarilor, care pe lângă coroană au avut şi pancarte cu sloganul: "Luptăm şi câştigăm! Eroii nu mor niciodată!". Coroane au depus şi reprezentanţii administraţiei brăilene, instituţiilor publice, precum şi cei ai partidelor politice. Manifestările s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare a Garnizoanei Brăila.

Citiţi şi

FOTO Puterea şi opoziţia din Vrancea au marcat separat Ziua Revoluţiei

Oficialităţile au depus coroane de flori   FOTO Primăria Brăila

Imagini din aceeasi galerie
  • Oficialităţile au depus coroane de flori   FOTO Primăria Brăila
  • Oficialităţile au depus coroane de flori   FOTO Primăria Brăila
  • Oficialităţile au depus coroane de flori   FOTO Primăria Brăia
  • Reprezentanţilor asociaţiilor revoluţionarilor le-au fost înmânate plachete omagiale   FOTO Primăria Brăila
  • Rudele brăilenilor ucişi în Revoluţie au făcut un mic parastas  FOTO Primăria Brăila
  • Oficialităţile locale au asistat la ceremonie   FOTO Primăria Brăila
  • Militarii au ţinut un minut de reculegere   FOTO Primăria Brăila
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: