FOTO Lecţia de omenie a unor copii cu suflete uriaşe într-un sătuc din Brăila. Din măruntele economii, au cumpărat saci de cadouri pentru copii bolnavi

FOTO Lecţia de omenie a unor copii cu suflete uriaşe într-un sătuc din Brăila. Din măruntele economii, au cumpărat saci de cadouri pentru copii bolnavi

Darurile copiilor din Oprişeneşti FOTO pr Silviu Vasiliu

Adolescenţii din localitatea brăileană Oprişeneşti şi-au pus la bătaie puşculiţele şi au cumpărat hăinuţe, jocuri şi jucării, pe care le-au oferit micuţilor internaţi în secţia de chirurgie infantilă a spitalului judeţean. Ei au fost ajutaţi de preotul din sat, care a ajutat cu transportul şi a oferit, la rândul său, 20 de pachete cu îmbrăcăminte sărmanilor dintr-un centru social.

Copiii din satul Oprişeneşti, judeţul Brăila, au decis să-şi pună la bătaie puşculiţele, în prag de Paşti, pentru a ajuta oamenii aflaţi în suferinţă. 

GALERIE FOTO

Cu ajutorul părinţilor şi sub îndrumarea preotului ortodox din mica localitate cu nici 700 de locuitori, ei au strâns aproape 5.000 de lei, bani din care au cumpărat haine, jucării şi diverse jocuri, din care au întocmit 17 pachete pe care le-au dăruit copiilor internaţi în Secţia de Chirurgie Infantilă cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

„Bucuria acestor copii a fost mare, întrucât Camera de joacă, lectură şi socializare amenajată special pentru ei a fost acum completată cu darurile primite. Este o mare bucurie să vezi că aduci bucurie celorlalţi”, ne-a spus preotul Silviu Vasiliu, care a asigurat transportul pachetelor cu maşina proprie, ajutat fiind şi de profesorul de religie Alin Zeca.

În aceeaşi zi (23 aprilie) grupul de binefăcători de la Oprişeneşti a ajuns şi la Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgenţă din Brăila, unde au oferit 20 de pungi cu îmbrăcăminte persoanelor asistate acolo. Hainele au fost cumpărate cu contribuţia sătenilor din parohie, care au pus mână de la mână, din puţinul lor, adunând suma de 6.000 de lei.

Sătenii din Oprişeneşti sunt cunoscuţi pentru dărnicia lor, care vine dintr-un puternic sprit al comunităţii. De Crăciunul trecut ei au adunat bani şi au ajutat cu haine, obiecte de igienă şi alimente câteva familii sărmane din localitate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: