FOTO Elevi din judeţul Brăila, ajutoarele lui Moş Nicolae. Campanie  umanitară pentru un tânăr care are nevoie de tratament cu citostatice în Turcia

FOTO Elevi din judeţul Brăila, ajutoarele lui Moş Nicolae. Campanie  umanitară pentru un tânăr care are nevoie de tratament cu citostatice în Turcia

Elevii din comuna Surdila Greci au vândut prăjituri. Banii vor fi donaţi unui tânăr care are nevoie de un tratament costisitor cu citostatice în Turcia FOTO Alina Tatu

Luna cea mai aşteptată de copii a venit. Decembrie, e luna cadourilor şi este deschisă cu sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, sărbătorit pe data de 6 decembrie. Sfântul Nicolae este patronul spiritual al Şcolii Gimnaziale Surdila Greci iar cu această ocazie elevii au decis să se transforme în ajutoarele lui Moş Nicolae.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta, de Ziua Şcolii, elevii Şcolii Gimnaziale din comuna Surdila Greci, judeţul Brăila s-au hotărât să îi dea o mână de ajutor moşului şi au organizat, sub conducerea Preşedintelui Consiliului Şcolar al Elevilor – Sălcianu George Cristian – a Consilierului Educativ – profesor Ciocârlan Corina-Daniela şi a preotului paroh Bobocea Mihai Ionuţ – o activitate de voluntariat în scopul strângerii de fonduri pentru un tânăr de la un liceu din Brăila, care are nevoie de bani pentru a continua un tratament cu citostatice.

Cristi Filip, tânărul pentru care s-a organizat acţiunea se află într-un spital în Turcia, acolo unde a fost operat însă pentru ca pericolul asupra vieţii să dispară e nevoie de un tratament costisitor cu citostatice.

“Activitatea Haideţi să fim Moş Nicolae pentru Cristi! s-a desfăşurat vineri, 4 decembrie 2015 şi a constat în organizarea unui Târg de prăjituri şi de obiecte de Crăciun confecţionate de elevii claselor V-VIII şi vândute tuturor celor care au venit în vizită la şcoala noastră – părinţi, bunici, reprezentanţi ai Primăriei Surdila Greci. Cu mic, cu mare, toţi elevii s-au mobilizat şi s-au pregătit temeinic, aducând prăjituri gătite cu drag acasă, dar şi obiecte realizate din diferite materiale ce au încântat privirea tuturor. Banii rezultaţi în urma acestei activităţi au fost strânşi de elevul Sălcianu George Cristian, Preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor,  a declarat directorul Şcolii din comuna Surdila Greci, Iulia Olguţa Vuţino.


Activitatea vă continua si Duminică 6 Decembrie când elevii Şcolii Surdila Greci, care au domiciliul în Făurei Sat, sub îndrumarea preotului paroh Bobocea Mihai Ionuţ, vor continua să vândă prăjituri şi produse handmade după slujba organizată cu ocazia Hramului Bisericii din Făurei Sat.

,,Astăzi, toată şcoala a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare şi s-a transformat într-un mic atelier de lucru în care ajutoarele moşului s-au descurcat excelent. Gustul delicios al prăjiturelelor făcute cu multă dragoste, podoabele confecţionate de elevi, bucuria de a fi de ajutor printr-un gest mic, toate acestea au creat o imagine ruptă din basm. Consider că această activitate a fost benefică tuturor elevilor din şcoala noastră, dar şi cadrelor didactice. Prin realizarea acestei activităţi, elevii au dat dovadă de solidaritate faţă de Cristi Filip şi nu au ezitat nicio clipă în a-l ajuta, bineînţeles, fiecare după posibilităţi. Mai mult decât atât, elevii noştri ne-au oferit o lecţie de viaţă, demonstrându-ne că întotdeauna îi putem ajuta pe ceilalţi, trebuie doar să vrem acest lucru şi, mai ales, să ne facem timp. Ne bucurăm că am putut fi Moş Nicolae pentru Cristi şi îi urăm multă sănătate şi putere! Hai Cristi!”, a declarat profesoara Ciocârlan Corina-Daniela.

Citiţi şi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: