FOTO „Distrigaz” a repornit alimentarea cu gaze a „blocului groazei” din Brăila. Bilanţul exploziei de marţi este cutremurător

FOTO „Distrigaz” a repornit alimentarea cu gaze a „blocului groazei” din Brăila. Bilanţul exploziei de marţi este cutremurător

Apartamentul unde s-a produs explozia nu poate fi racordat la gaze

„Distrigaz” a reluat, vineri, alimentarea cu gaze a blocului unde s-a produs explozia de marţi, cu excepţia apartamentului de unde a pornit deflagraţia. Între timp, s-a finalizat şi bilanţul distrugerilor provocate de explizie şi de incendiul care a urmat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La adresa Calea Calarasilor, nr.51, Bl.104, sc.4, etaj 1, menţionăm ca s-a reluat alimentarea cu gaze naturale pentru toate apartamentele de pe scara respectivă, cu excepţia apartamentului cu nr.79 unde s-a produs explozia. Pentru acest apartament, trebuie făcută, conform legislatiei in vigoare, revizia instalatiei de utilizare a gazelor naturale cu un operator economic autorizat de catre ANRE (Autoritatea Naţionala de Reglementare în Domeniul Energiei) şi după efectuarea reviziei să solicite către Distrigaz Sud Reţele punerea în funcţiune a instalaţiei respective”, se arată într-un comunicat al „Distrigaz”.

Din statistica oficială întocmită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila reiese că, în total, au fost afectate în blocul 104, situat pe Calea Călăraşilor colţ cu Bdul. Cuza, 19 apartamente. Acestea au suferit dislocări sau deteriorări ale uşii de la intrare, au avut ferestre sparte, elemente de tencuială desprinse, zugrăveală afectată ca urmare a invadării cu fum. Mai mulţi locatari au fost nevoiţi să cheltuie sute de lei, pentru a-şi schimba uşile deteriorate de suflul exploziei.

În parcarea blocului, zece autoturisme au fost avariate, alegându-se cu parbrizul sau luneta sparte de suflul exploziei sau de bucăţile de tencuială căzute peste ele. Numărul exact al locatarilor care au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieşi afară prin fumul gros de pe casa scării s-a ridicat la 13. Cinci copii şi şase adulţi au fost intoxicaţi cu fum, iar alţi doi adulţi au suferit atacuri de panică. Niciuna dintre persoanele respective nu a necesitat spitalizare, fiind suficiente îngrijirile acordate de medicii de pe ambulanţe sau de cei de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.


Pompierii au stabilit că explozia s-a produs pe fondul acumulării de gaze însă dacă de vină a fost o defecţiune a centralei termice sau neglijenţa proprietarului în vârstă de 82 de ani urmează să fie stabilit de către Poliţie. După cum v-am informat, proprietarul, Vasile Giurcanu, a fost găsit decedat, de către pompieri, sub câteva obiecte de mobilier care se prăvăliseră peste el.

Citiţi şi

Explozie într-un bloc din Bumbeşti Jiu: un copil de 4 ani a fost grav rănit

Câţiva locatari au fost nevoiţi să-şi înlocuiască uşile distruse de explozie   FOTO Florentin Coman

Imagini din aceeasi galerie
  • Câţiva locatari au fost nevoiţi să-şi înlocuiască uşile distruse de explozie   FOTO Florentin Coman
  • Uşi îndoite de explozie   FOTO Florentin Coman
  • Uşi îndoite de explozie   FOTO Florentin Coman
  • Aşa arăta parcarea blocului, a doua zi după explozie   FOTO Florentin Coman
  • La uşa scării a trebuit să se schimbe geamurile  FOTO Florentin Coman
  • Un perete de pe casa scării a fost spulberat   FOTO Florentin Coman
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: