Foşti directori ai Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, în faţa instanţei de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul foştilor directori ai Parcului Natural Balta Mică a Brăilei a intrat pe rolul Tribunalului Brăila, primul termen fiind stabilit pentru jumătatea lunii septembrie. Sunt patru luni de când Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus trimiterea în judecată a respectivilor inculpaţi care sunt acuzaţi că au dat o altă utilizarea unor fonduri de circa 1 milion de euro alocate pentru lucrări de amenajare în zona inundabilă a parcului natural.

Inculpaţii acuzaţi de abuz în serviciu sunt Moisei Radu Gheorghe, la data faptei director al Administraţiei Parcului Natural Balta Mică a Brăilei şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, Albu Bogdan Paul, Brezuică Daniela şi Andrei Anca Elena, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor. În acelaţi dosari au fost cercetaţi, fiind ulterior inculpaţi, Constantin Matei şi SC "Urban Serv" SRL Brăila, firma la care acesta este administrator, Duţu Gheorghe, diriginte de şantier, Buricea Alexandru, la data faptei director în Balta Mică a Brăilei, Băutu Nicoleta, administrator al SC "Loracom" SRL Brăila.

Conform procurorilor DNA, în cadrul unui proiect "LIFE", reprezentatul legal al Administraţiei Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, inculpatul Moisei Radu Gheorghe, a depus cererea de finanţare europeană nerambursabilă privind "Conservarea, refacerea şi managementul durabil în Insula Mică a Brăilei." Costul total al proiectului a fost estimat la 978.419 euro, din care ajutorul financiar nerambursabil era de 489.209 euro. În cadrul acestui proiect aprobat, la data de 06 iulie 2009, inculpaţii au acceptat oferta SC "Urban Serv" SRL Brăila, reprezentată de Constantin Matei, deşi cunoşteau faptul că această societate nu avea dotarea tehnică necesară execuţiei lucrărilor hidrotehnice şi nici nu a demonstrat experienţa anterioară.

S-a încheiat un contract de lucrări de reabilitare hidrologică a Bălţii Mici a Brăilei privind construirea unor canale pentru refacerea conexiunii fluviului Dunărea în vederea alimentării din amonte a sistemului de lacuri din Insula Fundu Mare şi construirea unor stăvilare, totul în valoare de 67.200 euro. Directorul parcului a avizat la plată către SC "Urban Serv" SRL Brăila facturi de 282.939,73 lei, reprezentând, printre altele, şi lucrări care nu erau prevăzute în proiect.

Pe 20 aprilie 2011, între Administraţia Parcului Natural, reprezentată atunci de Buricea Alexandru Eduard, şi SC "Loracom" SRL Brăila, reprezentată de Băutu Nicoleta, a fost încheiat un alt contract de lucrări - "Servicii de amenajare peisagistică - Realizare gard de împrejmuire". Şi în acest caz, s-a atestat, în mod nereal, furnizarea materialului lemnos şi executarea lucrării.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite