Fost parlamentar de Constanţa din partea minorităţii turce, Metin Cerchez, condamnat de Judecătoria Brăila pentru profanare de morminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Brăila l-a condamnat, vineri, 12 decembrie, pe Metin Cerchez, fost deputat de Constanţa din partea minorităţii turce, la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Fostul deputat Metin Cerchez a fost trimis în judecată, în ianuarie 2010, pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. În calitate de realizator de televiziune, în cadrul OTV, acesta a moderat cazul „strigoiului de la Medgidia”. Metin Cerchez este acuzat că, în calitatea sa de realizator tv, ar fi decis că cea mai bună metodă de a scăpa de un strigoi era înfingerea unui ţăruş în inima unei tinerei moarte de la care a pornit, de fapt, respectivul caz intens mediatizat la acea vreme de televiziunile din categoria OTV.

Metin Cerchez a mai fost condamnat, în aprilie 2012, de Judecătoria Brăila, tot la un an, cu suspendare, însă s-a făcut recurs, iar procesul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, care a decis rejudecarea cauzei. Dosarul s-a întors, astfel, la Judecătoria Brăila.

Cercetarile în dosar au început pe 21 mai 2008, după ce o persoană a reclamat la Poliţia Medgidia că trupul unei femei a fost dezgropat si profanat pe 14 mai 2008. În fruntea mulţimii care a mers în cimitirul musulman s-au aflat Metin Cerchez şi fratele femeii.

Mai mulţi localnici, convinşi că femeia s-a transformat în strigoi, s-au dus la mormântul acesteia, înarmaţi cu un ţăruş, pe care un batran i l-a înfipt în inimă.

Anchetatorii spun că cererea înaintată autorităţilor de Cerchez, pentru obţinerea autorizaţiei de deshumare a cadavrului, îi fusese respinsă, însă acesta "i-a indus în eroare pe membrii comunităţii", cărora le-ar fi spus că cererea i-a fost aprobată.

Cerchez a declarat in faţa anchetatorilor că a luat parte la acele evenimente în dublă calitate, de jurnalist şi de presedinte al Uniunii Turcilor Musulmani, dar, în momentul în care femeia a fost dezgropată, se afla la poarta cimitirului şi nu avea calitatea de reprezentant al persoanelor adunate la mormânt.

Femeia deshumată, Ghiulten Memedali, de etnie romă a murit în martie 2008, în urma unui infarct, iar familia a trecut cu greu peste acest necaz mai ales că s-a dus pe lumea cealaltă la numai 39 de ani.

Citiţi şi

Constanţa: Metin Cerchez are dosar penal pentru profanare de morminte

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite