Fondurile de vânătoare din judeţul Brăila, raiul braconierilor italieni. Zeci de păsări au fost împuşcate ilegal

Fondurile de
vânătoare din judeţul Brăila, raiul braconierilor italieni. Zeci de păsări au
fost împuşcate ilegal

Foto: arhivă Adevărul

Trei italieni, cu vârsta între 40 şi 71 de ani, sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, de la aceştia fiind confiscate trei arme de vânătoare şi peste 300 de cartuşe.

Vineri, 11 octombrie, au fost depistaţi, pe raza fondului cinegetic nr. 17 Corbu Vechi, doi cetăţeni italieni, ambii în vârstă de 40 de ani. Poliţiştii au constatat că aceştia au vânat împreună 46 de ciocârlii de câmp, folosind în acest scop două arme letale de vânătoare, închiriate pe numele unuia dintre bărbaţi.

”Din cercetările efectuate a reieşit faptul că doar unul dintre ei are calitatea de vânător şi deţinător legal de armă de foc în ţara de origine, doar acesta figurând şi în permisul de vânătoare temporar emis de autorităţile române”, a declarat Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

O zi mai târziu, oamenii legii l-au despistat, pe raza fondului cinegetic nr. 38 Şuţeşti, pe un alt cetăţean italian, în vârstă de 71 de ani, care vânase patru păsări din specia fâsă de luncă. În urma verificării documentelor prezentate de către bărbat, a reieşit faptul că exemplarele de păsări vânate nu sunt înscrise în autorizaţia de vânătoare colectivă tip A.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, poliţiştii au indisponibilizat cele 3 arme de vânătoare şi peste 300 de cartuşe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: