Festivalul Florilor de Toamnă, organizat în premieră în Parcul Monument din Brăila

Festivalul Florilor de Toamnă, organizat în premieră în Parcul Monument din Brăila

FOTO Florentin Coman

Brăilenii iubitori de frumos sunt aşteptaţi la Festivalul Florilor de Toamnă, eveniment programat să înceapă vineri, 14 octombrie, la ora 10.00 şi să dureze până duminică, 16 octombrie, inclusiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spre deosebire de anii trecuţi, această manifestare devenită deja o tradiţie la Brăila, nu se va mai desfăşura în Grădina Mare, aşa cum s-a întâmplat în ultimii opt ani, ci în Parcul Monument. Mai exact, în rondoul din parc. Acolo nu doar că se vor expune flori la vânzare, de către diverse firme, dar vor fi realizate şi câteva amenajări peisagistice menite să îi încânte pe vizitatori.

Cât priveşte partea culinară, primarul Marian Dragomir a anunţat o nouă premieră, în sensul că va fi strict interzisă amplasarea de grătare generatoare de fum. „Am prevăzut şi o zonă de mâncare, dar vreau să eliminăm eternele grătare, fum, mici în perioada festivalului Florilor de Toamnă din Municipiul Brăila. Expozanţii nu vor avea voie să amplaseze grătare. Toată mâncarea va fi făcută la ceaun. Le-am recomandat diverse feluri de mâncare româneşti, tradiţionale pe care aceştia le pot găti, pentru că vrem să fie şi o abordare culinară total diferită faţă de cele de până acum”, spune primarul.

Festivalul va fi însoţit şi de câteva evenimente artistice. Astfel, vineri, 14 octombrie, va concerta trupa “Voltaj”, în parcarea mall-ului de la Vărsătura. Sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 16.00, va avea loc un spectacol susţinut de Teatrul “Masca” din Bucureşti, în cadrul căruia 11 statui vivante vor fi amplasate în diferite locaţii din parc, interacţionând tăcut cu trecătorii.

Pe durata festivalului, mai multe formaţii de pe plan local vor întreţine atmosfera, cu melodii şi dansuri populare.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: