Femeie condamnată la închisoare după ce a fost pârâtă de vecini că nu plăteşte impozit pentru locuinţa închiriată. Suma ridicolă pe care o datora statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Avram, o brăileancă în vârstă de 59 de ani, a fost condamnată recent la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că n-a plătit impozit după ce şi-a închiriat apartamentul. Totodată, femeia trebuie să presteze 60 zile de muncă în folosul comunităţii. Nu s-a făcut recurs, astfel că sentinţa a rămas definitivă.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în perioada iunie - noiembrie 2015, soţii Şişu au locuit, împreună cu cei trei copii ai lor, într-un imobil din Brăila situat pe strada Enăchiţă Văcărescu, proprietatea inculpatei Maria Avram.

Avram locuia într-o altă clădire, pe strada Alecu Russo din municipiu. Chiriaşii i-au plătit proprietarei 300 lei lunar, fără să se fi încheiat un contract de închiriere între părţi, potrivit legii, şi fără să fie emise chitanţe. Totodată, precizează procurorii, chiriaşii au achitat lunar utilităţile imobilului situat pe strada Enăchiţă Văcărescu. Plata chiriei se făcea până pe data de 7 ale lunii în curs.

În urma unei reclamaţii primite de la vecinii Mariei Avram, Poliţia Brăila s-a sesizat în acest caz şi a început cercetările, iar în vara anului trecut inculpata a fost trimisă în judecată.

Maria Avram a recunoscut în faţa anchetatorilor că n-a încheiat niciun contract de închiriere şi nu a declarat veniturile obţinute organelor fiscale, respectiv ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila. Brăileanca a mai precizat că, întrucât chiriaşii rău-platnici n-au mai achitat facturile la utilităţi şi nu au mai plătit chiria aferentă lunilor octombrie şi noiembrie 2015, le-a solicitat să-şi caute altă locuinţă.

“ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a comunicat că Avram Maria datorează bugetului consolidat al statului, pentru veniturile încasate din cedarea folosinţei locuinţei, sumele de 216 lei - reprezentând impozit pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor - şi 74 de lei - reprezentând contribuţie de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor - totalizând suma de 290 lei”, se preciza în dosarul întocmit de procurori. Maria Avram şi-a achitat datoriile către stat, însă nu a scăpat de condamnarea penală.

Citiţi şi:

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite