Femeia care i-a oferit mită unui poliţist chiar în arestul Poliţiei pentru a-şi ajuta concubinul, acuzat de tentativă de omor, a scăpat cu o amendă

Femeia care i-a oferit mită unui poliţist chiar în arestul Poliţiei pentru a-şi ajuta concubinul, acuzat de tentativă de omor, a scăpat cu o amendă

Momentul când femeia îi oferă bani poliţistului în arest Poliţiei Foto: IPJ Brăila

Ionela Paula Călin, o  brăileancă anchetată pentru dare de mită după ce a încercat să mituiască un poliţist de la Centrul de Arestare Preventivă al IPJ Brăila, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT, care stabileşte ca aceasta să nu facă nicio zi de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Brăila a admis, pe 15 mai, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DIICOT Brăila şi Ionela Paula Călin, o  brăileancă anchetată pentru dare de mită după ce a încercat să mituiască un poliţist de la  Centrul de Arestare Preventivă al IPJ Brăila.

Femeia s-a declarat vinovată pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, şi introducerea de alcool într-un centru de reţinere şi arestare preventivă, urmând ca, în final, să plătească o amendă penală de 2.400 de lei.

Ionela Paula Călin este concubina unui recidivist, Marian Pandrea, cei doi ajungând în colimatorul anchetatorilor, după ce au încercat să mituiască un poliţist de la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, pentru a-l determina să introducă în arestul IPJ Brăila bunuri interzise.

Pe 2 septembrie 2017, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila au fost sesizaţi cu privire la faptul că Marian Pandrea, deţinut în arestul IPJ Brăila, i-a oferit unui agent de poliţie suma de 150 lei pentru a-l determina să introducă în arest bunuri interzise la deţinere. Banii urmau să-i fie oferiţi poliţistului de către concubina acestuia.

Poliţistul a anunţat ofiţerii anticorupţie, iar în urma flagrantului, femeia a fost surprinsă când îi oferea bani şi ţigări poliţistului pentru ca acesta să închidă ochii când introducea în arest mai multe bunuri interzise deţinerii. Cei doi au fost cercetaţi iniţial pentru dare de mită, instigare la dare de mită şi instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, medii de stocare a datelor şi alcool.

Marian Pandrea fusese arestat preventiv de judecătorii Curţii de Apel Galaţi pe 25 august 2017, după ce  pe numele său fusese emis un mandat european de arestare de către autorităţile spaniole, pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 9 ani. Bărbatul urmărit la nivel internaţional a fost prins în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Brăila, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: