Fabrica de cămăşi „Braiconf” se menţine pe profit

Fabrica de cămăşi „Braiconf” se menţine pe profit

FOTO Florentin Coman

Celebra fabrică de cămăşi "Braiconf" SA Brăila continuă să fie profitabilă, deşi se observă o uşoară tendinţă de scădere a profitului net. În 2013, compania a înregistrat pe 2013 un profit net de 1,88 milioane lei (rezultat dintr-o cifră de afaceri de 30,79 milioane lei, echivalentul a aproape 6,97 milioane euro).

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2011, profitul net raportat a fost de circa 1,96 milioane lei, iar `n 2012 de 1,9 milioane. Reţeaua proprie de distribuţie a "Braiconf" numără 17 magazine, dintre care cinci în Bucureşti şi câte unul în Constanţa, Piteşti, Craiova, Iaşi, Bacău, Galaţi, Brăila, Cluj, Oradea, Timişoara, Braşov şi Ploieşti.

"În anul financiar 2013, SC Braiconf SA a obţinut un profit net în sumă de 1.880.605 lei, ceea ce a generat creşterea gradului de capitalizare al societăţii. Reducerea cheltuielilor operaţionale cu 5,34% faţă de anul precedent, ca urmare a măsurilor de eficientizare a activităţii, a echilibrat situaţia financiară creată de micşorarea cifrei de afaceri şi a determinat menţinerea la un nivel ridicat a marjei brute din vânzări", se arată `n raportul Consiliului de Administraţie al companiei.

Acţionarii companiei au stabilit la cea mai recentă şedinţă AGA că din profitul net de 1,88 milioane lei, suma de circa 896.000 lei va fi alocată plăţii de dividende. Astfel, din iulie "Braiconf" va plăti acţionarilor dividende în sumă brută de 0,02 lei/acţiune.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, unde acţiunile "Braiconf" sunt listate de mai mulţi ani, acţionari importanţi sunt "Bank Julius Baer & CO LTD" - 25,1%, "Electroargeş" SA - 17,62% şi alţi acţionari persoane fizice sau juridice 57,27%. De menţionat că printre acţionarii persoane fizice se numără şi omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, care fie direct, fie indirect, prin intermediul altor firme, are un pachet de acţiuni la "Braiconf" evaluat undeva la circa 30% din capitalul unităţii brăilene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările