Experiment social pus la cale de studenţi norvegieni la Brăila, respins cu vehemenţă de localnici

Experiment social pus la cale de studenţi norvegieni la Brăila, respins cu vehemenţă de localnici

FOTO Florentin Coman

Un experiment social pus la cale de un grup de studenţi norvegieni în Brăila a stârnit un val de critici din partea localnicilor şi urmează a fi stopat în luna octombrie. Norvegienii au montat un garaj suspendat, pe faleza Dunării, amenajându-l ca spaţiu neconvenţional pentru proiecţii de filme şi fotografii. Ideea lor nu a prins deloc printre brăileni, garajul fiind complet nefolosit, din august până în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

La lansarea proiectului, în luna august, studenţii din Norvegia spuneau că sunt extrem de curioşi de modul în care demersul lor va fi primit de comunitate şi de modul în care autoritatea locală va decide să potenţeze ideea. Plecând de la conceptul că orice lucru, fie acesta şi un banal garaj din beton, poate căpăta o cu totul altă destinaţie şi importanţă dacă este refolosit într-un mod inteligent, studenţii au decis să transforme construcţia într-un mini-cinematograf în aer liber, unde au proiectat, în seara lansării proiectului, o serie de fotografii realizate în timpul vizitelor lor în Brăila.

Brăilenii, în marea lor majoritate, au considerat, însă, construcţia ca fiind o ciudăţenie care strică aspectul falezei. În consecinţă, au cerut să fie îndepărtată. Chiar dacă ideea lor de cinematograf neconvenţional nu a prins, norvegienii i-au spus, recent, primarului Brăilei, Aurel Simionescu, că se bucură că măcar s-au iscat discuţii aprinse pe această temă, deci a existat o implicare din partea comunităţii locale.

Primarul Aurel Simionescu a declarat, zilele trecute, că, la împlinirea a două luni de la montarea garajului, acesta va fi luat de pe faleză, pe cheltuiala norvegienilor, aşa cum a fost înţelegerea.

Citiţi şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: