Exclusiv: Spiru Buricea, liderul grupării din nordul Brăilei, a fost arestat/ Vezi aici motivele pentru care a fost încarcerat „Haret"

Buricea zis „Haret" este acuzat că a făcut un scandal monstru pe bacul de la Smârdan, că a bătut doi oameni şi că a distrus un autoturism, în noaptea de 14/15 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surpriză de proporţii: Spiru Buricea, zis „Haret", liderul clanului „Buricea" care controlează cartierele Vidin, Brăiliţa, Progresul, Comorofca şi Pisc, a fost arestat „pe nepusă masă", sub trei acuzaţii grave.

„Haret" a primit mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri/ tulburarea liniştii publice, lovire şi distrugere. Măsura luată ne-a fost confirmată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, Georgica Ciuciumiş.

Niciun alt apropiat de-al lui Buricea nu a fost reţinut sau arestat preventiv.

„Incidentul s.-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 14/15 august, pe bacul care se întorcea de la Smârdan, în jurul orei 21.00-21.30. Fuseseră unele discuţii între doi cetăţeni şi cei care eliberează chitanţe, iar la sosirea bacului, Buricea Spiru i-a lovit şi a distrus autoturismul, urcând cu picioarele pe el. Cei doi sunt dintr-o localitate a judeţului, nu din municipiu", ne-a precizat prim-procurorul Ciuciumiş.

Magistratul a mai precizat că Buricea mai este cercetat într-o cauză penală, pentru instigare la mărturie mincinoasă. În mometul în care s-a petrecut scandalul, pe bac erau vreo şapte autoturisme, precum şi mai mulţi pasageri, care s-au panicat.

Spiru Buricea era considerat, în ultimii ani, de către poliţişti, lider al uneia din cele cinci grupări interlope brăilene, care acţionează în nordul oraşului, grupare care a evitat să se implice în lupte de stradă sau pentru supremaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările