EXCLUSIV Cine e şoferul care a intrat cu maşina în oameni la Brăila. A fost iertat după ce a lovit cu ranga un bărbat şi are „capacitate scăzută de control a furiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Valentin Parfenie FOTO Facebook/ Marius Parfenie
Marius Valentin Parfenie FOTO Facebook/ Marius Parfenie

Valentin Marius Parfenie, tânărul de 20 de ani din Brăila care a înjunghiat un bărbat după care a lovit cu maşina un grup de persoane, este recidivist. Când era minor, individul a comis o agresiune alături de tatăl său. În urma unei evaluări psihologice, specialiştii au constatat că individul are „capacitate scăzută de control al furiei şi tendinţe de impulsivitate”. Cu toate acestea, instanţa l-a iertat, obligând-o pe mamă să îl supravegheze.

Pe când avea 17 ani şi 3 luni, Valentin Parfenie a bătut violent un alt bărbat, folosindu-se de o rangă. Agresiunea, confirmată ulterior de două instanţe de judecată, a fost comisă alături de tatăl său, Vasile Parfenie. Dacă adultul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, Valentin a primit o pedeapsă simbolică, ce a constat în supravegherea sa timp de 6 luni. Supervizarea minorului a fost încredinţată mamei sale, care a trebuit să se asigure şi că băiatul urmează un curs şcolar.

Documente judiciare obţinute de „Adevărul” relevă că Parfenie şi tatăl său au comis agresiunile în data de 3 aprilie 2015. În acea zi, un bărbat pe nume Ionel Iumen s-a certat cu tatăl lui Valentin, în urma unui conflict ce a avut loc într-un bar. Iumen a plecat acasă la concubina sa însă, în scurt timp, a aflat că este căutat de cel cu care se certase în bar, care venise la poarta sa alături de Valentin Parfenie.

Concubina lui Iumen le-a zis celor doi să plece din faţa curţii, însă Vasile şi Valentin Parfenie nu s-au conformat. Astfel, după aproximativ 15 minute, timp în care musafirii nepoftiţi au continuat să facă scandal, Iumen a luat o bară metalică şi a ieşit la poartă.

sofer Braila

„În faţa porţii, partea civilă i-a observat pe inculpaţii Parfenie Vasile şi fiul acestuia Parfenie Marius Valentin. Ieşind din curte, inculpaţii l-au tras pe Iumen Ionel către ei, inculpatul Parfenie Vasile smulgându-i bara metalică din mână şi începând să-l lovească cu ea. La rându-l său, fiul acestuia a început să-l lovească pe Iumen Ionel cu pumnii şi picioarele. Cei doi au continuat manifestările violente şi după ce partea civilă a căzut la sol, renunţând la lovituri la insistenţele martorilor”, se arată în motivarea instanţei.

Portretul psihologic

Victima a fost grav rănită atunci, ajungând cu o ambulanţă la spital şi având nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale. În urma procesului, agresorii au fost obligaţi să plătească şi daune morale. La momentul respectiv, Valentin Parfenie a declarat la Poliţie că doar el l-a lovit pe Iumen, încercând astfel să îl ajute pe tatăl său. Adultul, de altfel, nu a recunoscut fapta. Vasile e de profesie dulgher şi, la momentul condamnării, lucra cu ziua.

Fiul său a fost evaluat în timpul procesului de către Serviciul de Probaţiune Brăila. În referat se menţiona că acesta este singurul copil al familiei „şi beneficiază de suport material şi moral din partea părinţilor”.

„A abandonat şcoala de la 13 ani, dar a lucrat obţinând venituri. Este cunoscut în comunitate ca o persoană serioasă şi liniştită. S-a mai arătat că inculpatul nu conştientizează consecinţele conduitei deviante, manifestând o capacitate scăzută de control a furiei, tendinţe de impulsivitate şi vulnerabilitate la influenţe externe”, se arată în motivarea judecătorilor.

Serviciul de Probaţiune Brăila recomanda atunci aplicarea măsurii educative a supravegherii şi obligarea lui Parfenie să urmeze un curs de formare profesională.

Astfel, acesta a primit o pedeapsă constând în supravegherea timp de 6 luni, obligaţie încredinţată mamei sale. De asemenea, el a fost obligat să se prezinte periodic şi la Serviciul de Probaţiune Brăila.

Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Galaţi, în data de 24 noiembrie 2017. 

Un tânăr beat a lovit cu maşina un grup de oameni în Brăila, după ce a înjunghiat un bărbat: 10 persoane rănite

Imagini zguduitoare cu tânărul care a intrat cu maşina în mulţime la mall-ul din Brăila: „Trebuie să curgă sânge în ţara asta!“

De la ce a pornit goana nebună a tânărului care a intrat cu maşina în mulţime la Brăila

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite