Elevii brăileni cu medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au primit consistente premii în bani de la CJ şi Primărie

Elevii brăileni cu medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au primit consistente premii în bani de la CJ şi Primărie

FOTO Florentin COMAN

Elevii brăileni care au reuşit să obţină medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar şi profesorii care i-au pregătit, au fost premiaţi, vineri, de Consiliul Judeţean şi Primăria Brăila. Festivitatea s-a desfăşurat în Sala Mare a Palatului Administrativ, iar celor mai buni dintre elevi şi cadre didactice le-au fost oferite diplome şi premii consistente în bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Brăila, mediile de 10 au fost obţinute de şase fete. Acestea au primit câte 3.000 lei, din partea administraţiei locale, iar profesorii lor au fost recompensaţi cu câte 1.200 lei. Cele şase eleve vor mai primi şi câte 3.000 lei, din partea Guvernului, însă aceşti bani vor veni spre sfârşitul săptămânii viitoare, după cum a precizat secretarul de stat Vasile Şelaru, prezent la festivitate.

Alături de reprezentantul Ministerului Educaţiei, cei care au înmânat diplomele şi premiile au fost inspectorul şcolar general Carmen Pârlog, preşedintele interimar al CJ, Viorel Mortu, primarul Aurel Simionescu, subprefectul Marius Ţiripa, preşedintele de sindicat din învăţământul brăilean, Valeriu Partene.

"E a treia oară când găsim prilejul să evocăm un moment care situează Brăila în rândul judeţelor în care se învaţă foarte bine. Ceea ce este fundamental. Dacă prima dată a părut un şoc, o mirare adesea ironizată de unii, dacă a doua oară a fost iarăşi un tip de surpriză, când se întâmplă a treia oară deja avem de-a face cu o certitudine că ceea ce s-a întâmplat prima dată nu este întâmplător. Că acum suntem în zona unei coerenţe, a unei activităţi manageriale şi nu în ultimul rând, profesorale, la Brăila", a declarat preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, care, în calitate de profesor de limba română, s-a numărat printre cadrele didactice care au pregătit elevii cu medii de 10.

Cele cinci eleve din Brăila care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională, precum şi în timpul claselor 5 - 8, sunt: Andreea Cătălina Iancu, Iuliana Raluca Mihailă, Elena Panţuru, Maria Ecaterina, Trifan şi Raluca Tudor. De asemenea, singura elevă care a obţinut nota 10 la Examenul de Bacalaureat din Brăila este Andreea Laura Şelaru.

Cititi si

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: