Elev condamnat după ce a înjunghiat un tânăr care îl insultase. “Dă-l în morţii mamii lui. L-am ars!”

Elev condamnat după ce a înjunghiat un tânăr care îl insultase. “Dă-l în morţii mamii lui. L-am ars!”

Foto: arhivă Adevărul

Un adolescent de 18 ani a scăpat de închisoare, fiind condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, dar cu suspendare, deşi a atacat  cu un cuţit doi tineri, înjunghiindu-l grav pe unul dintre ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Brăila l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe Vasilică Cătălin Sgîrcitu, elev la Colegiul Tehnic din Brăila, pentru port de obiecte periculoase şi tentativă de omor. Decizia instanţei nu este definitivă. Adolescentul în vârstă de 18 ani s-a manifestat extrem de violent pe 18 mai 2017, când a fost reţinut de poliţişti după ce  a atacat cu sălbăticie doi tineri într-un autobuz care circula pe ruta Brăila – Gropeni.

Anterior, adolescentul şi unul dintre tineri au purtat mai multe discuţii în mediul on line, ce au culminat cu ameninţări reciproce. Pe 18 mai 2017, cei doi s-au întâlnit într-un autobuz, unul dintre tineri fiind însoţit de un prieten. Aceştia s-au deplasat spre una dintre uşile autobuzului, cu intenţia de a coborî, iar acolo l-au observat pe Vasilică Cătăloin Sgîrcitu, care a schiţat un gest din care reieşea că ar fi vrut să scoată un briceag pe care îl avea asupra sa.

Unul dintre cei doi tineri a început să îl lovească peste faţă, iar în autobuz s-a creat panică, pe fondul altercaţiei iscate între aceştia. “Pasagerii i-au solicitat şoferului să oprească, pentru ca persoanele implicate în scandal să coboare, astfel încât, după ce a parcurs o distanţă foarte scurtă de la staţie, autobuzul a oprit, uşa de la mijloc a fost deschisă, iar din interior au coborât, pe rând, martorul M. Viorel, în fugă, şi apoi persoana vătămată C. Gabriel. Inculpatul a pornit în urmărirea celor doi”, se precizează în rechizitoriu.

După ce au coborât din autobuz, cei doi tineri au încercat să scape cu fuga, dar unul dintre ei a fost ajuns din urmă de adolescent şi lovit cu briceagul în zona toracelui. Deşi l-a rănit grav, adolescentul de 18 ani s-a întors la autobuz, iar când şoferul l-a întrebat ce s-a întâmplat, agresorul i-a răspuns: ”Dă-l în morţii mamii lui. L-am ars!”

Victima a ajuns la spital, suferind o plagă înjunghiată în zona hemitoracelui stâng. Tribunalul Brăila nu a considerat că adolescentul prezintă pericol social şi l-a plasat sub control judiciar. Vasilică Cătălin Sgîrcitu a fost obligat acum să îi plătească victimei daune morale în cuantum de 20.000 de lei şi trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

 

citeste totul despre: