Edilii brăileni se pregătesc de iarnă, alarmaţi de prognozele meteo dar şi de primele ninsori căzute la marginea judeţului

Edilii brăileni se pregătesc de iarnă, alarmaţi de prognozele meteo dar şi de primele ninsori căzute la marginea judeţului

La marginea judeţului deja a nins    FOTO Florentin Coman

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a activat comandamentul de iarnă, pe fondul prognozelor meteo nefavorabile dar şi în contextul în care, în mai multe localităţi de la marginea judeţului deja a nins.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am făcut un «tur» telefonic pe la mai multe primării din judeţ, ca să văd care e situaţia. Din câte am înţeles, nu a nins propriu-zis, ci mai mult a fulguit, dar nu strică să fim pregătiţi. La cum arată prognozele, nu de zăpadă mi-e frică, ci de polei, că nu e exclus să scadă temperaturile până la limita îngheţului. Am activat miercuri seară comandamentul de iarnă. Am avut o discuţie cu operatorii de salubritate (RER, Braicata şi Eco - firmele care au contract cu Primăria pentru activităţile de deszăpezire- n.n.) referitoare la stocurile de material antiderapant şi la situaţia utilajelor. Suntem pregătiţi cu tot ce trebuie", a declarat primarul Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 26 noiembrie.

Potrivit conducerii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, la nivelul municipiului sunt stocuri suficiente de material antiderapant. „Avem în total 2.300 tone de nisip amestecat cu sare”, ne-a declarat directorul Dan Apostol.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: