După un an de inactivitate, „Laminorul” Brăila îşi reporneşte o secţie

După un an de inactivitate, „Laminorul” Brăila îşi reporneşte o secţie

Doar 10 angajaţi ai "Laminorul" au şansa de a se reîntoarce la muncă  FOTO Florentin Coman

O secţie de producţie a SC „Laminorul” SA Brăila ar putea fi repornită săptămâna viitoare, chiar dacă societatea se află în insolvenţă. Uzina are o comandă fermă de 6.000 tone pentru produsul lat cu bulb, un profil pe care doar compania brăileană îl produce la noi în ţară şi care este intens solicitat de şantierele navale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar de 10 din cei 340 de salariaţi ai „Laminorul” concediaţi anul trecut este nevoie pentru a se onora această comandă. Constantin Iarca, liderul sindicatului care activa în această uzină, s-a declarat nemulţumit de faptul că angajaţilor care vor fi rechemaţi la lucru nu li s-au făcut contracte colective de muncă, aceştia semnând doar contracte individuale.

La finele lunii martie anul trecut, SC "Laminorul" având acţionar majoritar "Invest Nikarom" SRL, a intrat în insolvenţă, după ce singură ceruse acest lucru Tribunalului Brăila. Din grupul "Invest Nikarom" SRL mai fac parte şi combinatele "Mechel Câmpia Turzii", "Ductil Steel Oţelu Roşu", "Ductil Steel Buzău" şi "Mechel Târgovişte", toate acestea cumpărate în cadrul unei tranzacţii cu valoare simbolică de doar 52 euro, de la fostul acţionar majoritar, grupul rusesc "Mechel".

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: