Dunărea a atins cota de inundaţie la Brăila. Sunt monitorizate permanent construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor

Dunărea a atins cota de inundaţie la Brăila. Sunt
monitorizate permanent construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva
inundaţiilor

Foto: arhivă Adevărul

A fost emis un cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, în sectorul aval Vadu Oii-Brăila, avertizarea fiind valabilă începând din 15 iunie, ora 6,00, până pe 17 iunie, la ora 16,00. Conform hidrologilor, se aşteaptă creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de apărare.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Brăila a fost depăşită joi, 13 iunie, cota de inundaţie pe Dunăre, fluviul ajungând astăzi la 610 centimetri la miră, cu 11 centimetri mai mult faţă de ziua precedentă.

”Nu sunt zone afectate, se monitorizează permanent cursul fliviului şi construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Cinci sectoare de dig sunt în faza a doua de apărare, iar alte 10 sectoare sunt în faza a treia de apărare.  Pe braţul Măcin, în zona kilometrului 77, a apărut un grifon, ce a fost neutralizat cu ajutorul unor saci umpluţi cu pământ şi al unui butoi de tablă cu balast poziţionat deasupra locului unde izvora apa.

Conform Institutului Naţional de Meteorologie, Dunărea va continua să crească la Brăila până pe 15 iunie, când va atinge o cotă de 616 centimetri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: