Dosarul „Sportul” în care este acuzat Gheorghe Bunea Stancu, amânat la judecată pentru luna decembrie

Dosarul „Sportul” în care este acuzat Gheorghe Bunea Stancu, amânat la judecată pentru luna decembrie

Gheorghe Bunea Stancu este în prezent încarcerat   FOTO Florentin Coman

Judecătorii Tribunalului Vrancea au dat o nouă amânare în dosarul „Sportul”, ce-i are ca inculpaţi pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi fostul director economic al instituţiei, Alina Rusu. Noul termen de judecată a fost stabilit pentru 9 decembrie, decizia instanţei fiind motivată de faptul că inculpata Alina Rusu a depus o cerere la dosar pentru a i se da timp să îşi angajeze un apărător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 6 august a.c., procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu şi a directorului economic al CJ, Alina Daniela Rusu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, deoarece au aprobat finanţarea ilegală a cluburilor sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila.

"În perioada 28 martie 2006 - 08 martie 2012, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din municipiul Brăila, constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 5 ani a unui autoturism. Modalitateaîn care inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a acordat sumele respective de bani a fost prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, prin care acestea au obţinut finanţare de la bugetul Consiliului Judeţean Brăila", precizează rechizitoriul procurorilor.

În ceea ce o priveşte pe Alina Rusu, aceasta este acuzată că, în intervalul 2008 – 2010, a aprobat finan]area celor două cluburi sportive cu suma totală de 5,2 milioane lei, deşi nu existau hotărâri ale Consiliului Judeţean Brăila care să permită acest lucru.

Gheorghe Bunea Stancu se află în prezent în închisoare, fiind condamnat la 3 ani de detenţie, într-un dosar de corupţie denumit "Mită la PSD".

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: