Doi şmenari bucureşteni au încăput pe mâna Poliţiei, după ce au încercat să dea lovitura la Brăila

Doi şmenari bucureşteni au încăput pe mâna Poliţiei, după ce au încercat să dea lovitura la Brăila

FOTO Florentin Coman

Au încercat să facă rost de bani înşelând vânzătoare de magazin prin metoda „şmen”, însă li s-a înfundat destul de repede şi au ajuns în arestul Poliţiei. Doi bucureşteni au venit în Brăila şi au cumpărat produse ieftine pe care le plăteau cu bancnote mari. După ce primeau rest, se răzgândeau brusc, returnau produsul şi cereau banii înapoi. Returnau şi ei restul, dar nu înainte de a sustrage din bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru S. (43 de ani) şi Laura W. (34 de ani), ambii din municipiul Bucureşti, au reuşit să sustragă prin această metodă circa 2.000 lei, de la două magazine de pe raza Brăilei. În prealabill, ei dăduseră câteva lovituri similare în judeţul Buzău.

"Poliţiştii brăileni au stabilit că, la data de 22 octombrie, la ora 15.15, bucureşteanul de 43 de ani ar fi indus-o în eroare pe angajata unui magazin, situat pe Calea Călăraşilor, cu ocazia schimbării unei sume de bani, şi i-ar fi sustras suma de 500 de lei. La aceeaşi dată, în jurul orei 15.30, bărbatul şi femeia de 34 de ani ar fi înşelat-o, prin aceeaşi metodă, pe angajata altei unităţi comerciale, de pe strada Sebeşului, prejudiciul în acest caz fiind de 1.400 de lei", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În urma analizării probatoriului administrat de poliţişti, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus continuarea cercetărilor faţă de bărbat, pentru comiterea a două înşelăciuni. Femeia este şi ea cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, în calitate de complice. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi încarceraţi în Arestul IPJ Brăila, cercetările fiind extinse pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Cititi si

Patru străini, „făcuţi“ la buzunare de şmenarii din Constanţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: