Doar doi iepuri uriaşi şi câteva ouă colorate împodobesc oraşul pentru Sărbătorile Pascale

Doar doi iepuri uriaşi şi câteva ouă colorate împodobesc oraşul pentru Sărbătorile Pascale

Figurinele au fost amplasate pe domeniul public datorită unei firme private  FOTO Florentin Coman

Dacă pentru iluminatul feeric al străzilor în perioada Crăciunului a alocat 1,5 milioane de lei, Primăria Brăila nu s-a arătat dispusă să cheltuie prea mulţi bani şi pentru împodobirea domeniului public în perioada sărbătorilor pascale, aşa cum au făcut edilii altor oraşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia a fost salvată, totuşi, de o firmă privată care a amplasat, pe cheltuială proprie, câteva figurine de plastic împânzite cu leduri luminoase, pe platoul din faţa Palatului Administrativ şi lângă catedrala municipiului. Este vorba despre doi iepuroi haioşi şi câteva ouă colorate.

"Figurinele nu ne-au costat nimic, deoarece au fost oferite de firma «Luxten», cea care se ocupă de iluminatul public stradal. Ei le-au adus, ei le-au amplasat, fără să ceară niciun ban pentru acest lucru", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Pentru că nu se cade, totuşi să nu vină cu nicio idee pentru înfrumuseţarea oraşului în această perioadă, Primăria a decis să pornească fântânile arteziene, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi luni. Astfel, deşi în mod normal ar fi trebuit pornite de la 1 mai, toate fântânile, începând de la ansamblul cinetic de pe Esplanadă, şi continuând cu cele din Piaţa Independenţei, de pe bulevardul Independenţei şi din Grădina Mare vor funcţiona în această perioadă, câteva ore pe zi, în intervalele orare 10.00 - 13.00 şi 16.00 - 19.00. "Dacă va ploua, nu le vom porni, dar dacă nu plouă, sigur vor funcţiona în perioada menţionată", ne-a mai spus viceprimarul Ciocan.

Situaţia mai este salvată cât de cât şi de administratorii Grădinii Zoologice brăilene, care au amplasat, chiar lângă intrarea în acest obiectiv, nişte cuşti speciale pentru iepuri, astfel încât vizitatorii, în special cei mici, să-i poată admira gingaşele animale mai îndeaproape, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Deşi momentan acestea sunt goale, din cauza vremii nefavorabile, iepuraşii vor putea fi văzuţi în ziua Paştelui, dar şi săptămâna viitoare, dacă vremea se va mai încălzi, aşa cum promit meteorologii. În jur de 10 urecheaţi negri, gri şi albi vor încânta privirile copiilor prezenţi.

Citiţi şi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: