Desfiinţarea unei parcări importante din oraş, pentru construirea unui nou sediu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, la mâna noilor consilierilor locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Necesitatea construirii unui nou sediu pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila ar putea duce la dispariţia uneia dintre cele mai mari şi mai utilizate parcări de pe raza municipiului. Este vorba despre un teren de 1.700 metri pătraţi, de la capătul străzii Plevnei, care deserveşte ca parcare mai multe blocuri din zonă dar şi câteva instituţii publice cu zeci de angajaţi.

În precedentul mandat al Consiliului Local Municipal Brăila, mai mult de jumătate din terenul respectiv, mai exact 940 mp, a fost trecut în proprietatea Parchetului, în urma unui vot al consilierilor. Asta în ciuda protestelor vehemente ale locatarilor blocului A9 de pe Str. Plevnei, care au reclamat faptul că nu vor mai avea unde să îşi ţină maşinilor. Inclusiv câţiva consilieri, aflaţi atunci în opoziţie, au reacţionat, formulând o petiţie către Ministerul Public, în care explică faptul că respectiva parcare este singura din zonă şi că ocuparea ei cu un sediu de instituţie ar provoca un adevărat haos, din punctul de vedere al parcării autoturismelor.

Până în prezent, parcarea nu a suferit nicio modificare, chiar dacă terenul şi-a schimbat destinaţia şi, teoretic, Parchetul putea deschide şantierul pentru construirea noului sediu. Problema a fost repusă, însă, pe tapet, pentru şedinţa de vineri, 30 septembrie, a noului CLM Brăila, care are, la punctul 25 al ordinii de zi, un proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila, privind trecerea din domeniul public al Municipiului Brăila în domeniul public al statului a terenului situat în Brăila, pe Str. Plevna, nr. 2, în suprafaţă de 940 mp.

Primarul Marian Dragomir spune că atribuirea făcută de foştii consilieri ar fi fost greşită şi că Guvernul ar fi solicitat municipalităţii brăilene, printr-un memorandum, ca greşeala să fie reparată. „CLM anterior a încredinţat 940 mp către Parchetul Brăila. Procedura corectă presupunea ca atribuirea să se facă spre Ministerul Public. În şedinţa CLM de vineri, dacă votul consilierilor va fi pozitiv, se va face o rectificare a procedurii iniţiale, după o solicitare în acest sens primită de la Guvern”, explică Dragomir.

Astfel, dacă noii consilieri nu vor fi de acord şi vor respinge prin vot proiectul de hotărâre, parcarea ar putea fi salvată, iar Ministerul Public va trebui să îşi caute o altă locaţie pentru construirea unui sediu în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime.

Pe de altă parte, reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, entitate aflată în subordinea Ministerului Public, spun că spaţiul din Palatul Justiţiei din Brăila - aflat la doar câteva sute de metri de parcarea în cauză - în care îşi desfăşoară în prezent activitatea procurorii aparţine de fapt Ministerului Justiţiei, aceştia solicitând, de ani buni, atribuirea unui spaţiu propriu, în care să-şi poată îndeplini sarcinile de serviciu.

“Ne confruntăm cu problema spaţiului de mai mulţi ani. Am solicitat atribuirea unui teren pentru că nu a fost identificat în patrimoniul CLM Brăila o clădire care să corespundă cerinţelor bunei desfăşurări a activităţii noastre. În urma deciziei Consiliului Local Municipal, Guvernul României va trece terenul respectiv din patrimoniul public local în patrimoniul statului şi apoi se vor face studii de fezabilitate şi se va trece la construirea sediului. Este un proces destul de complicat şi anevoios, spre exemplu clădirea Parchetului Vrancea a fost construită în cinci ani”, spun surse din cadrul Parchetului.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite