Decizie surprinzătoare în dosarul unui proxenet notoriu. Racola eleve pentru prostituţie, dar judecătorii consideră că nu a produs niciun prejudiciu

Decizie
surprinzătoare în dosarul unui proxenet notoriu. Racola eleve pentru
prostituţie, dar judecătorii consideră că nu a produs niciun prejudiciu

Foto: obiectivbr.ro

Zeci de poliţişti au muncit mai bine de un an la acest caz, audiind zeci de fete forţate să îşi vândă trupul şi tehnoredactând sute de pagini de interceptări telefonice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi a dispus printr-o decizie definitivă, pe 24 iunie, să ridice sechestrul instituit de procurori asupra unui apartament deţinut la Brăila de Mihai Bogdan Matache, un cunoscut proxenet, condamnat definitiv de aceeaşi instanţă la doi ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, alte patru persoane primind pedepse tot cu suspendare. 

Sechestrul fusese instituit de procurori pentru recuperarea prejudiciului creat de proxenet, dar judecătorii au apreciat acum că nu s-a făcut dovada vreunui prejudiciu şi au ridicat sechestrul.

Alte patru persoane, Dragoş Ionuţ Negreiu (30 de ani), Andrei Nicuşor Iordache zis “Englezu” (30 de ani), Georgel Simion zis “Gina” (29 de ani) şi Marian-Emilian Nicolae (34 de ani), au primit pedepse cuprinse între un an şi 6 luni şi doi ani de închisoare, tot cu suspendare. Asta după ce zeci de poliţişti au muncit mai bine de un an la acest caz, audiind zeci de fete forţate să îşi vândă trupul şi tehnoredactând sute de pagini de interceptări telefonice. 

“Inculpatul nu a obţinut venituri care să satisfacă stilul de viaţă opulent, precum şi susţinerea financiară a vacanţelor pe care le-a petrecut cu T. Gabriela şi B. Georgiana, aşa cum rezultă din conţinutul convorbirilor (...), aceste călătorii având ca scop atragerea, determinarea şi recompensarea ulterioară a practicării prostituţiei de către martore. Martora T. Gabriela a precizat că, în anul 2013, fiind elevă în clasa a X-a la liceul (..) din Brăila, l-a cunoscut pe Matache Mihai Bogdan, legând cu acesta o relaţie de afectivitate”, preciza procurorul de caz în rechizitoriu în ceea ce îl priveşte pe Mihai Bogdan Matache.

”Făi proasto, astea n-ai să le mai trăieşti cu nimeni altcineva”

”Recordul” îl deţine Georgel Simion, care a câştigat 200.000 de euro de pe urma unei singure fete obligate să se prostitueze, cu care şi-a cumpărat un BMW, seria 5, şi un apartament de 20.000 de euro în Brăila. Verdictul final al instanţei se datorează şi unora dintre victime, care le-au spus anchetatorilor că au practicat prostituţia de bunăvoie,  după ce au activat ca escorte, maseuze, dansatoare sau dame de companie în Anglia, Germania, Austria, Italia şi Elveţia.

Relevante sunt o parte din interceptările realizate de poliţişti, de unde reiese maniera în care proxeneţii îşi convingeau victimele să se prostitueze în continuare pentru ei.  “Lumea ştie di mine că am bani. Tot oraşu ştie, fă. Nu trebuie să îmi fac io firmă. Io firma o am di mult. Proasto! Da ai văzut când ajungi acasă şi-i araţi poze lu măta, şi-i spui: era şi ăla şi ăla, care-i cunoşti tu din ... şi s-a pişat pe ei, când a văzut cum îţi cântă ţie oamenii la masă toată noaptea. Ai văzut că te mândreşti. Făi proasto, astea n-ai să le mai trăieşti cu nimeni altcineva. Îţi spune Mihai!”, este discuţia purtată de Mihai Bogdan Matache cu una dintre fete.

Potrivit anchetatorilor,  Dragoş Ionuţ Negreiu a obţinut din prostituţie suma de 50.000 de euro, Andrei Nicuşor Iordache-149.000 de euro, Georgel Simion-200.000 de euro, iar Marian-Emilian Nicolae-50.000 de euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: