De ziua Dunării, o porţiune din malul brăilean va fi curăţată de deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila, elevi şi localnici din Chiscani, precum şi deţinuţi din Penitenciarul Brăila vor participa, duminică, la o acţiune de igienizare a malului Dunării, pe porţiunea dintre Chiscani şi Gropeni. Totul în cadrul unui proiect mai amplu, ce vizează igienizări de maluri în mai multe judeţe riverane, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării.

Operaţiunea este derulată de echipa care organizează an de an acţiunile "Lets Do It, Romania!" în colaborare cu Administraţia Naţională "Apele Române". Sunt vizate judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

Proiectul cuprinde o campanie de educaţie, care a început din luna aprilie, în şcolile din judeţele dunărene, şi curăţarea propriu-zisă, în stilul consacrat de echipa "Lets Do It, Romania!". Prima etapă a proiectului a demarat, în data de 7 aprilie, printr-o amplă campanie de educaţie non-formală privind ecologia şi protejarea mediului şi a apelor şi a continuat până la terminarea anului educaţional.

"Am început cu mult entuziasm acest proiect. Echipele judeţene au dat dovadă de o mobilizare exemplară, în cadrul acţiunii Săptămâna Altfel. Considerăm acest parteneriat ca fiind unul firesc, având în vedere rolul Administraţiei Naţionale «Apele Române» şi preocuparea continuă a acestora de a păstra apele din România curate. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung şi dorim să continuăm împreună drumul pe care am pornit", a declarat Andrei Coşuleanu, director executiv "Lets Do It, Romania!".

La rândul său, Vasile Pintilie, director general al AN "Apele Române", a zis: "Am fost încântaţi să aflăm de iniţiativa echipei de tineri din cadrul «Lets Do It, Romania!» de a începe proiectul «Lets Do It, Danube!». Se ştie că existenţa umanităţii depinde de factorul numit «apă». Fără apă nu există viaţă şi, ca orice resursă, ea este epuizabilă şi nu trebuie folosită în exces. Consider că rolul acestui proiect este de conştientizare a fiecărui cetăţean în parte de a păstra, conserva şi proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintă o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei în mod responsabil, dar şi asupra rolului acesteia în susţinerea ecosistemelor şi a vieţii umane".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite