De ce au fost eliberaţi suspecţii arestaţi pentru răpirea şi violarea unei fetiţe de 10 ani la Brăila. Deşi au recunoscut faptele, testele ADN îi arată nevinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii de viol sunt duşi la instanţă cu propunere de arestare FOTO obiectivbr.ro
Suspecţii de viol sunt duşi la instanţă cu propunere de arestare FOTO obiectivbr.ro

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a cerut revocarea arestării preventive a celor doi suspecţi după ce analizele ADN ar fi evidenţiat că urmele biologice de pe pantalonii victimei nu aparţin acestora.

Cazul fetiţei de 10 ani care a fost violată la Brăila a luat o turnură neaşteptată. În şedinţa de judecată a Judecătoriei Brăila de pe 16 ianuarie, procurorul a cerut revocarea arestării preventive în cazul lui Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani), ambii fiind cercetaţi iniţial pentru lipsire de libertate şi viol.

”Aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că măsura arestării preventive a fost revocată la solicitarea unităţii noastre ca urmare a apariţiei a unor împrejurări noi, rezultate ulterior. Din raţiuni care ţin de caracterul nepublic al urmăririi penale şi pentru a se evita periclitarea rezultatului anchetei, în acest moment alte informaţii nu se pot furniza, urmând ca, pe măsură ce stadiul cercetărilor permite, să fie emis un comunicat”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Conform unor surse judiciare apropiate anchetei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila şi-a motivat decizia în instanţă prin faptul că au apărut noi probe în dosar, mai exact expertiza ADN ce a vizat urmele biologice prelevate de pe pantalonii victimei a stabilit că acestea nu aparţin celor doi suspecţi, Cătălin Cornel Drăgan şi Corin Mămăligeanu.

Este vorba, de fapt, despre o a treia persoană, care a şi fost arestată preventiv în acest caz şi care a devenit principalul suspect în acest moment. Noile informaţii vin în totală contradicţie cu ceea ce s-a întâmplat iniţial în acest caz.

Arestarea lui Cătălin Cornel Drăgan şi Corin Mămăligeanu a avut loc după ce victima i-a identificat pe cei doi pe planşele fotografice, iar aceştia, ar fi recunoscut, la rândul lor, comiterea faptei. Declaraţiile celor doi au fost făcute în prezenţa avocaţilor şi au fost filmate. Surse din anchetă exclud ipoteza că ar fi fost constrânşi să recunoscă răpirea şi violul.

Pe baza detaliilor oferite de fetiţă şi cei doi suspecţi la acel moment, Parchetul a şi remis un comunicat de presă.

”Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment a rezultat că, la data de 24.11.2019, în jurul orei 20,30, primul dintre inculpaţi a abordat-o pe victima minoră ce se afla în proximitatea unui magazin „non stop” de pe raza municipiului Brăila şi, prin exercitarea de ameninţări, a condus-o pe un teren viran amplasat la ieşirea din municipiu, unde, prin constrângere, a întreţinut cu minora un act sexual; în continuare, acelaşi inculpat a condus-o pe victimă, tot împotriva voinţei ei, într-un imobil nelocuit din municipiul Brăila, unde, atât prin exercitarea de constrângeri, dar şi profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra, a mai întreţinut cu aceasta raporturi şi acte sexuale, cauzându-i leziuni traumatice. În acelaşi imobil menţionat anterior s-a aflat şi cel de-al doilea inculpat care, ulterior celui dintâi, a întreţinut şi el raporturi sexuale cu victima”, precizau procurorii.

Chiar dacă au fost eliberaţi, Cătălin Cornel Drăgan şi Corin Mămăligeanu nu au ieşit din colimatorul anchetatorilor, aceştia urmând să fie cercetaţi cel puţin pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Cei doi au oferit detalii despre răpire şi viol pe care nu aveau cum să le cunoască decât dacă au fost prezenţi la comiterea faptelor sau li s-au comunicat de către altcineva, fiind plauzibilă în acest caz şi varianta preluării faptelor asupra lor, o practică des întâlnită în lumea interlopă.

Pe 24 noiembrie 2019, o fetiţă de 10 ani a fost răpită şi violată, aceasta fiind forţată să întreţină raporturi sexuale normale, orale şi anale. Conform unor surse judiciare, copila a fost batjocorită şi după ce leşinase.

Fetiţa a fost abandonată plină de sânge în faţa magazinului de unde fusese răpită, fiind ameninţată să nu spună nimic despre ce i s-a întâmplat. Cu greu, micuţa a ajuns acasă, unde i-a povestit mamei prin ce trecuse. Ulterior, a fost transportată la spital, unde medicii i-au acordat primele îngrijiri medicale. 

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite