Cum a stat două zile şi două nopţi în mijlocul unei străzi din Brăila o Dacie căreia i-a sărit roata în mers

Cum a stat două zile şi două nopţi în mijlocul unei străzi din Brăila o Dacie căreia i-a sărit roata în mers

Maşina a stat în această poziţie două zile şi două nopţi   FOTO Florentin Coman

Un incident produs în trafic demonstrează cât de redusă este capacitatea de reacţie a autorităţilor brăilene. O Dacie veche a rămas pur şi simplu fără o roată, după ce i s-a rupt planetara când a luat o curbă. Problema e că maşina a rămas de-a curmezişul unei străzi, încurcând traficul auto timp de două zile şi două nopţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacia s-a blocat în trafic pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 martie, în intersecţia străzilor Unirii şi Nicolae Bălcescu din municipiul Brăila, iar proprietarul nu a reuşit să remedieze defecţiunea şi să o mişte din loc până luni seara. Poliţia Locală a aflat abia luni dimineaţă despre acest incident, dar nu s-a grăbit să elibereze intersecţia în care se afla maşina. Împăciuitori, poliţiştii locali i-au acordat un răgaz de 24 de ore şoferului pentru a elibera strada.

"Proprietarul maşinii este gălăţeanul Ionel D., însă atunci când a avut loc incidentul în trafic la volan se afla tatăl acestuia. Maşina nu poate fi mişcată de pe poziţie pentru că îi lipseşte o roată. Agenţii noştri au încercat să o mute, dar nu au reuşit. Din câte am înţeles, proprietarii au încercat să remedieze defecţiunea dar nu au putut. Dacă până marţi, 8 martie, nu eliberează strada vor fi sancţionaţi pentru blocarea unui sens de mers, cu amendă de 210 lei şi două puncte de penalizare", a declarat, luni, 7 martie, Ciurea Seni, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Brăila.

Posesorii Daciei au scăpat, totuşi, de sancţiuni, pentru că, într-un fel sau altul, au reuşit să îşi ia maşina până în dimineaţa zilei de marţi.

Locatarii străzii Unirii se declară nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu au intervenit pentru eliberarea mai rapidă a străzii. „Maşina a stat în intersecţie două zile şi două nopţi. Se putea întâmpla oricând un accident dacă vreun şofer intra cu viteză în curbă şi nu reuşea să o evite la timp”, spune Ştefan P., unul dintre locatarii străzii Unirii.

Pe de altă parte, brăilenii se minunează că Dacia a stat atât timp nepăzită în mijlocul străzii, cu o roată sărită, fără ca nimeni să încerce să fure ceva din ea. „Minunea” e cu atât mai mare cu cât pe portbagajul exterior al maşinii a stat în tot acest timp o uşă din lemn asigurată doar cu o simplă sfoară.

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: