Cum scapă brăilenii de deşeurile provenite din construcţii cu ajutorul căruţaşilor. Amenzile nu au rezolvat nimic

Cum scapă brăilenii
de deşeurile provenite din construcţii cu ajutorul căruţaşilor. Amenzile nu au
rezolvat nimic

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii locali amendează de ani de zile căruţaşii care transportă cu atelajele deşeurile provenite de la locuinţele reabilitate de brăileni, însă fără folos, deoarece aceştia nu plătesc amenzile şi nici nu pot fi executaţi silit.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Brăila s-a creat un obicei de câţiva ani ca deşeurile rezultate din construcţii sau reamenajarea locuinţelor să fie transportate de căruţaşi în afara oraşului şi abandonate pe câmp. Legea prevede ca molozul să fie transportat la depozitul de deşeuri inerte, localizat spre trecerea Bac de la Smârdan, unde depozitarea acestuia este taxată cu nouă lei pe metru cub.

Brăilenii nu vor să plătească însă decât sume modice, pe care le bagă în buzunarul căruţaşilor. Aceştia din urmă au fost amendaţi de nenumărate ori de către poliţiştii locali, însă în zadar, pentru că nu au locuinţe stabile şi, prin urmare, nu pot fi executaţi silit pentru neplata amenzilor.

Zilele trecute, poliţiştii locali au reuşit să identifice un bărbat care a apelat la metoda amintită pentru a scăpa de deşeuri prin intermediul căruţaşului pe care îl angajase.

 “În data de 09.03.2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila au depistat doi bărbaţi în timp ce circulau cu un atelaj hipo pe str. Ulmului, dinspre Str. Industriei către Calea Galaţi. Cei doi s-au îndreptat către Str. Reşiţa,  unde au aruncat din căruţă, pe un teren viran, mai mulţi saci plini cu deşeuri inerte rezultate din renovări şi resturi de materiale de construcţie. În urma verificărilor, s-a stabilit că proprietarul atelajului hipo este un bărbat în vârstă de 42 de ani din Brăila, iar însoţitorul său este un tânăr în vârstă de 18 ani, tot din Brăila. În ceea ce priveşte deşeurile inerte, acestea provin din renovarea unui apartament situat în zona Pieţei Vidin. Proprietarul atelajului hipo a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.305 lei, în baza OUG 195/2002, şi cu suma de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor H.C.L.M. 5/2003. De asemenea, tânărul în vârstă de 18 ani a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor H.C.L.M. 5/2003. În contextul în care în apartamentul de unde proveneau deşeurile inerte nu a fost găsită decât o echipă de muncitori, proprietarul imobilului nefiind prezent, acesta a fost înştiinţat să se prezinte la Sediul Poliţei Locale Brăila, împotriva acestuia urmând a se lua, de asemenea, măsuri pentru nerespectarea H.C.L.M 5/2003, privind depozitarea deşeurilor de orice natură”, precizează reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila.

citeste totul despre: