Cum s-a răzbunat un interlop pe rivalul care a încercat să îl ucidă. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Cum s-a răzbunat un interlop pe rivalul care a încercat
să îl ucidă. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Interlopul Stănel Lăcătuş FOTO Facebook/arhiva personală

Un cunoscut interlop din Brăila a hotărât să îl folosească pe unul dintre locotenenţii săi pentru a-şi ucide rivalul fără să dea de bănuit. A fugit iniţial din ţară, dar în cele din urmă a fost nevoit să se predea autorităţilor judiciare.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 6 aprilie, pe Stănel Lăcătuş, cunoscut sub porecla „Corbu”, liderul unei grupări interlope din cartierul brăilean Lacu-Dulce, la 3 ani şi 4  luni de închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de omor, acesta fiind achitat de acuzaţia de complicitate la violare de domiciliu.

Stelu Bănică, membru al clanului interlop din care face parte Stănel Lăcătuş şi unul dintre locotenenţii acestuia, a primit 6 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu.

Imediat după comiterea faptei, bărbatul a fugit din ţară, încercând să îşi piardă urma, dar după doi ani s-a predat autorităţilor judiciare, în condiţiile în care fusese dat în urmărire internaţională. Un martor din dosar, Dumitrache Ion, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă după ce şi-a schimbat declaraţia dată iniţial în faţa anchetatorilor.

Stănel Lăcătuş a pus la cale o răzbunare sângeroasă, pe 8 august 2016, împotriva lui Ionuţ Marin Vrînceanu, zis „Ionel”, un fost membru al grupării conduse de ”Corbu”, care se distanţase de foştii parteneri de fărădelegi.

Mai mult decât atât, în octombrie 2015, Vrînceanu l-a atacat cu un topor pe ”Corbu”, fiind la un pas să îl omoare. Interlopul nu a trecut cu vederea gestul şi a pus la cale un plan pentru a-şi ucide rivalul.

Conform procurorilor, Stănel Lăcătuş l-a transportat pe Bănică Stelu la un imobil de pe strada Plevna din Brăila, unde se afla Ionuţ Marin Vrînceanu. Bănică Stelu a dat buzna în casă, lovindu-l şi injunghiindu-l de mai multe ori pe cel care l-a tăiat cu toporul pe Stănel Lăcătuş. După comiterea faptei, Stănel Lăcătuş l-a ajutat să fugă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: