Cum a obţinut o femeie care şi-a ucis concubinul cu 11 ani mai tânăr reducerea substanţială a pedeapsei

Cum a obţinut o femeie care şi-a ucis concubinul cu 11 ani mai tânăr reducerea substanţială a pedeapsei

Viorica Holban Foto: jurnalbr.ro

O femeie de 53 de ani a cerut judecarea procesului în condiţiile de recunoaştere a vinovăţiei, dar şi reducerea pedepsei pe motiv că a fost provocată de către concubinul său să reacţioneze violent, această ultimă solicitare fiind respinsă de judecători.

Tribunalul Brăila a condamnat-o, pe 15 noiembrie, pe Viorica Holban, o brăileancă de 53 de ani, la 10 ani de închisoare pentru omor în condiţii de violenţă în familie. 

Judecătorii au admis cererea femeii de judecare a procesului în condiţiile recunoaşterii învinuirii, acesta fiind şi motivul pentru care i-au redus consistent pedeapsa.

Viorica Holban a cerut ca pedeapsa să fie redusă şi mai mult, solicitând să i se reţină şi scuza provocării, dar instanţa i-a respins cererea. Hotărârea instanţei nu este definitivă.

Crima a avut loc pe 10 iulie 2019, în localitatea brăileană Şuţeşti. Cei doi concubini au consumat alcool peste măsură, aşa cum făceau de obicei, iar de aici până la scandal nu a mai fost decât un pas.  

La un moment dat, sub influenţa aburilor alcoolului, Viorica Holban şi-a pierdut cumpătul, a luat un cuţit de bucătărie şi i-a aplicat concubinului său, în vârstă de 42 de ani, o singură lovitură de cuţit în zona toraco-abdominală. A fost suficient pentru ca rana provocată prin înjunghiere să provoace moartea victimei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: