Cum te laşi de fumat fără niciun efort. Metodele prin care pot fi eliminate cel mai repede toxinele din plămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tutun

Deşi sunt conştienţi că acest viciu le poate provoca boli grave, chiar fatale, mulţi dintre fumători nu pot renunţa la ţigări, oricât s-ar strădui. Medicii spun, însă, că, dacă există voinţă, se poate reuşi. Chiar şi aşa, urmele fumului de ţigară rămân, însă, în plămâni o lungă perioadă de timp.

„Voinţă, înainte de toate, asta e cheia reuşitei. În timpul procesului de renunţare la ţigări, nevoia acută de a fuma poate fi suplinită de consumul unei fructe – un măr, o banană, o pară. Unii simt nevoia de ceva dulce, iar dacă nu sunt diabetici pot înlocui ţigara cu o prăjitură sau o bucată de ciocolată. Chiar şi diabeticii au la îndemână produse fabricate special pentru ei, care nu conţin zahăr şi care pot fi consumate cu moderaţie”, spune medicul brăilean Marian Baciu.

Acesta le recomandă celor care au reuşit să renunţe la fumat să înceapă procesul de detoxifiere a plămânilor cu cure de aer curat, de cel puţin o săptămână, la munte şi mai ales la mare, unde pot beneficia de aerosoli.

Există şi alte metode la îndemnână prin care fumători îşi pot „curăţa” plămânii. Băile de toxifiere reprezintă una dintre aceste metode. Fumul de ţigară conţine peste 4.000 de elemente chimice. Pentru ca o parte din ele să fie eliminate din organism, sunt recomandate băile cu rozmarin. Se infuzează o mână de rozmarin în 3-4 litri de apă fierbinte, timp de 10 minute, apoi infuzia obţinută se varsă în cadă plină cu apa caldă. Se stă apoi în apă minimum 15 minute.

O altă modalitate constă în consumul ceaiurilor depurative. Amestecul care protejează plămânii este compus din rozmarin detoxifiant, nalbă de pădure, sparanghel şi păpădie. Nalba ajută organismul să producă mucusul protector al nasului şi bronhiilor, sparanghelul drenează toxinele prin bilă şi ficat, iar păpădia drenează substanţele poluante şi favorizează diureza.

Specialiştii în medicină naturistă recomandă şi curcuma, care este un condiment care previne apariţia cancerului la plămâni. Acest antioxidant natural favorizează autodistrugerea celulelor canceroase – apoptoza. Curcuma poate fi folosită pentru condimentarea mâncării sau poate fi luată din suplimentele alimentare care o conţin, respectând însă indicaţiile fabricantului. Cele mai eficiente sunt suplimentele cu curcumă care conţin şi piperină.

Citiţi şi


 


 

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite