Cum a încercat o mamă să îşi ascundă infidelitatea faţă de soţ: a aruncat copilul nedorit în latrina din fundul curţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O crimă groaznică săvârşită în vara anului 2015, în satul Pitulaţi, comuna Scorţaru Nou din judeţul Brăila, a ieşit la iveală abia recent, în Postul Paştelui. O mamă şi-a ucis cu sânge rece fetiţa nou-născută, aruncând-o în latrina din fundul curţii. Femeia a încercat astfel să ascundă faptul că a făcut un copil cu un bărbat din sat, în timp ce soţul său se afla în închisoare.

Maria Iacob, 22 de ani, a trăit în concubinaj cu Marian Iacob, 27 ani, cu care a făcut doi copii. În vara anului 2014, Marian Iacob a ucis în bătaie un consătean, fiind condamnat la 13 ani de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte. În timp ce concubinul era deja încarcerat, Maria a avut o relaţie cu un alt bărbat, rămânând însărcinată.

Copilul nedorit a venit pe lume în dimineaţa zilei de 22 iulie 2015. Imediat după naştere, Maria a aruncat bebeluşul în WC-ul din fundul curţii, încercând astfel să îşi ascundă infidelitatea faţă de Marian Iacob. De altfel, la doar câteva luni după ce şi-a ucis pruncul cu sânge rece, femeia s-a căsătorit legal, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, cu cel care până atunci îi fusese concubin.

Grozăvia ar fi rămas pe veci ascunsă dacă nu ar fi existat un martor. Este vorba despre bunica lui Marian Iacob, care a ştiut de la început despre fapta Mariei. Iniţial, bătrâna a fost de acord să păstreze tăcerea. În Postul Paştelui, însă, cuprinsă de remuşcări, s-a spovedit preotului din sat. Acesta a sfătuit-o să meargă imediat la Poliţie, pentru a nu fi părtaşă la un asemenea păcat, iar femeia s-a conformat.

Imediat cum li s-a adus la cunoştinţă crima care avusese loc în urmă cu nouă luni, poliţiştii din comună au mers la domiciliul Mariei Iacob, însoţiţi de un procuror. Cu ajutorul unei vidanje, cadavrul bebeluşului a fost scos din latrină, iar mama ucigaşă a fost imediat arestată preventiv.

"Din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 22 iulie 2015, în jurul orei 4.00, inculpata Iacob Maria a născut un copil de sex feminin, viu şi viabil, pe care l-a înfăşurat într-un scutec, o sacoşă şi un sac de polietilenă în care a introdus o cărămidă, după care a aruncat nou-născutul într-o latrină. Cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale", au precizat, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

În ziua de 22 aprilie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a femeii de 22 de ani, din satul Pitulaţi, comuna Scorţaru Nou, reţinută cu o zi înainte pe ordonanţă, sub două capete de acuzare. În aceeaşi zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatei Maria Iacob, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre. Femeia acuzată de crimă a formulat contestaţie împotriva arestării preventive, însă judecătorii Curţii de Apel Galaţi au menţinut măsura arestului preventiv.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite