Cum să îţi fereşti locuinţa, curtea şi anexa gospodărească de hoţi în mediul rural. De ce nu e bine să ţii chei de rezervă în garaj sau în magazie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a demarat, astăzi, o serie de activităţi de informare a populaţiei din mediul rural printr-o acţiune tip caravană în localităţile Mircea Vodă şi Deduleşti.

Poliţiştii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Brăila, Serviciul de Ordine Publică şi postul de Poliţie comunală Mircea Vodă au discutat cu persoanele întâlnite pe străzile celor două localităţi, le-au prezentat împrejurările şi atitudinile care favorizează săvârşirea furturilor din locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti, modul în care acţionează de obicei infractorii şi importanţa luării unor măsuri elementare de protecţie a bunurilor personale.

De asemenea, au fost distribuite pliante şi flyere informativ-preventive şi au fost expuse, la sediile instituţiilor publice şi la magazine, afişe de promovare a campaniei şi a principalelor sfaturi transmise în cadrul acesteia. 

Cetăţenii au fost sfătuiţi, printre altele, să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea, să ţină uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunt acasă şi să nu neglijeze asigurarea anexelor gospodăreşti, mai ales pe timpul nopţii.

Poliţiştii au mai multe recomandări pentru persoanele care locuiesc în mediul rural:

-Nu spune străinilor ce bunuri de valoare ai acasă;

-Înlocuieşte rapid orice încuietoare defectă sau a cărei cheie ai pierdut-o;

-Ţine uşa de acces în locuinţă sau poarta încuiate, chiar dacă eşti acasă;

-Pune lacăte şi la magazii, coteţe ori şoproane şi nu uita să le încui seara sau când pleci de acasă;

-Nu aduce în curte, pentru diferite lucrări, persoane pe care nu le cunoşti;

-Instruieşte-ţi copiii să nu lase persoane străine să intre în curte sau în casă;

-Nu ascunde chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie (hoţii caută întotdeauna acolo);

-Roagă un vecin de încredere să îţi supravegheze gospodăria când lipseşti pentru mai mult timp de acasă;

-Dacă ai posibilitatea, instalează-ţi un sistem de supraveghere video a casei şi montează pe poartă sau gard o plăcuţă  de avertizare a posibililor “vizitatori” nedoriţi, cu privire la acest aspect.

Campania „Paza bună…fereşte casa de hoţi!” demarată de IPJ Brăila se va implementa până la sfârşitul lunii aprilie, săptămâna aceasta fiind vizate localităţile Unirea, Valea Cânepii, Silistraru, Traian, Jirlău, Ulmu, Bordei Verde şi Bărăganul.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite