Cum a făcut credit la bancă tatăl unei tinere pentru a-şi trimite fiica la cules de portocale. Copila lui a sfârşit ca sclavă sexuală în Spania

Cum a făcut credit la bancă tatăl unei tinere pentru a-şi trimite fiica la cules de portocale. Copila lui a sfârşit ca sclavă sexuală în Spania

Fetele au profitat de neatenţia unuia dintre proxeneţi pentru a anunţa Poliţia Foto: arhivă Adevărul

O femeie de 35 de ani a fost condamnată la închisoare cu executare pentru trafic de persoane şi proxenetism, Curtea de Apel Galaţi respingând definitiv o contestaţie în anulare a acesteia. Adela Săraru şi un complice au păcălit mai multe tinere cu locuri de muncă în Spania, obligându-le să se prostitueze.

Ştiri pe aceeaşi temă

O brăileancă, Adela Sărăru (35 de ani), a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, pe 26 aprilie, pentru trafic de persoane şi proxenetism, Curtea de Apel Galaţi respingând definitiv o contestaţie în anulare a acesteia. 

Partenerul de fărădelegi al femeii, Mădălin Gabriel Pastramă, a primit doi ani de închisoare. Adela Săraru era capul unei reţele de traficanţi de persoane, care profita de naivitatea tinerelor pentru  a le sechestra şi obliga apoi să se prostitueze în Spania.

Fetele credeau că merg la cules de portocale, dar odată ajunse la destinaţie, le erau luate actele de identitate şi telefoanele mobile, fiind obligate să se prostitueze. A ajuns de notorietate cazul uneia dintre tinerele păcălite astfel, Paula M, al cărui tată a făcut credit la bancă pentru ca fiica lui să plece la cules de portocale, doar pentru ca, în final, aceasta să ajungă să îşi vândă trupul.

Afacerea sexuală a fost pusă pe picioare la începutul anului 2006, după ce Mădălin Gabriel Pastramă, la acea vreme student la Facultatea de Geografie din Bucureşti, a cunoscut-o pe Carmen T. şi mai apoi pe prietena acesteia, Paula M. Cele două tinere intenţionau să îşi caute de lucru în străinătate din 2005, pentru a face rost de venituri suplimentare. Auzindu-l pe Pastramă că are o rudă în Spania, ce le-ar putea găsi un loc de muncă în Sevillia, la cules de portocale, tinerele l-au rugat pe student să le pună în legătură cu ea.

Forţată să se prostitueze

Iniţial, Carmen T. a plecat în Italia, urmând să meargă în Spania după ce ajungea acolo prietena ei, însoţită de Pastramă. Procurorii au descoperit ulterior că, pentru a-i putea plăti drumul până în Spania, tatăl Paulei M. a făcut credit la bancă. Tânăra şi tatăl ei au ajuns în Spania în luna august, fiind aşteptaţi de Adela Săraru şi un bărbat, pe care l-a recomandat ca fiind iubitul ei spaniol, "Pablo". Brăileanca a fost cazată într-o locuinţă închiriată şi a intrat la bănuieli când i-a văzut pe cei doi discutând pe ascuns.

La un moment dat, Adela Săraru i-a spus tinerei că, de fapt, aceasta urma să se prostitueze, luându-i paşaportul şi ameninţând-o cu moartea dacă va refuza să facă acest lucru. Tânăra a cedat şi a acceptat să se prostitueze, sperând că va găsi un prilej pentru a fugi şi a se reîntoarce în România.

Potrivit anchetatorilor, la trei zile de la sosirea în Spania, victima a fost dusă într-un club de noapte, unde a avut şi primul client, fiind plătită cu 120 de euro. Profitând de un moment de neatenţie al proxeneţilor, fata şi-a sunat prietena ca s-o avertizeze că ar putea păţi la fel. Totuşi, pe 1 septembrie 2006, Carmen T. a venit în Spania, acceptând să se prostitueze.

Trei zile mai târziu, cele două tinere au decis totuşi să fugă. Sub pretextul că vor să facă o plimbare, fetele au ieşit pe stradă împreună cu Mădălin Gabriel Pastramă şi au anunţat prima patrulă de poliţişti care a trecut pe lângă ele despre ce li se întâmplă, reuşind astfel să scape. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: