Cum pot evita minorii situaţiile în care pot ajunge victime ale furturilor, tâlhăriilor şi accidentelor rutiere. Recomandările poliţiştilor

Cum pot evita minorii situaţiile în care pot ajunge victime ale furturilor, tâlhăriilor şi accidentelor rutiere. Recomandările
poliţiştilor

Foto: IPJ Brăila

Din ce în ce mai mulţi adolescenţi cad pradă infracţiunilor stradale sau accidentelor, pe fondul necunoaşterii unor reguli minimale privind siguranţa personală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victimizarea minorului reprezintă un ansamblu de acţiuni sau inacţiuni prin care se produc acestuia suferinţe fizice sau psihice sau îi este adus un prejudiciu material ori de orice altă natură.

”Minorii pot fi afectaţi, în principal, de acte de violenţă–fizică sau emoţională, fapte de furt sau tâlhărie, ori ca urmare a implicării în accidente rutiere”, precizează reprezentanţii IPJ Brăila.

Pentru a evita implicarea în evenimente negative, care le-ar putea afecta copilăria, poliţiştii au următoarele recomandări pentru minori:

-Pot preveni actele de violenţă dacă îşi tratează semenii cu respect şi toleranţă, comunică civilizat şi nu dau curs provocărilor;

-Pentru rezolvarea neînţelegerilor cu colegii sau prietenii e important să apeleze la sprijinul unui adult;

-Obiectele de valoare pot atrage atenţia hoţilor dacă sunt utilizate pe stradă, în parc sau la locurile de joacă;

-Pe stradă, principala lor preocupare trebuie să fie siguranţa personală;

-Regulile de circulaţie trebuie respectate întotdeauna pentru a nu fi implicaţi în accidente şi nu de teama unei sancţiuni.

citeste totul despre: